Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní (základní) chleba pro Václava

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 11. 2009 10:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 718 kJ / 2 323 kcal
Bílkoviny67,65 g
Tuky22,15 g
Vláknina27,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy438,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekla jsem ho v sobotu, v den rodinné oslavy. Po rozkrojení jsem nabídla půlku bratrovi, který chleba z pečky miluje. Očichal, ochutnal a toho si všimla jeho 1,5 roku stará dcerka a chlebík si vyžádala.

Několik fotek z její degustace přidávám na pokuk.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina

8. 12. 2009 13:27

Já bych ti doporučila tento chléb http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup... Sice je delší na přípravu (časově, ne náročností), ale je opravdu vynikající :yes:

gabrusa

8. 12. 2009 12:38

Chlebík se moc povedl, taky jsem měla strach že uteče. :-) Bodík letí...:yes:
Mám ale prosbu. Drahé polovičce víc chutná chleba obyčejný kupovaný - právě pro to, že je hutnější a nakyslejší. Moc druhů jsem zatím nevyzkoušela - může mi někdo prosím poradit receptem nebo odkazem? Všude se často právě píše ....chlebík je lehounký nadýchaný... a to není právě asi ono. Moc děkuju.

cathleen cathleen

4. 11. 2009 10:25

Vašku, Jani, to jsem ráda, že se povedl a chutnal:-) Ještě do něj chci zkusit přidat kus strouhaného bramboru, mohlo by to prodloužit trvanlivost chleba.
Jiřinko, fotky jsou :yes::yes:, díky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 11. 2009 10:06

Tak, Cathleen, měla jsem stejné obavy, jako Vašek, že mi chleba vytlačí víko od pekárny a nechala jsem to osudu:-)). Neklesl ani milimetr. Přidala jsem si dýňová semínka a tenkou pikantní klobásu. Měla jsem strach, že to droždí bude málo, ale bylo dost. VYNIKAJÍCÍ chlebík, přidávám taky fotky a plus už jsem ti dávno dala. Holky a kluci, vyzkoušejte.;-):yes::yes::yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

4. 11. 2009 09:14

Catheen. DOPEČÍNO. OCHUTNÁNO a z větší části snězeno, protože každej chtěl ochutnat. Směs na chleba má po PTÁKÁCH. Skončilo s ním pečení chleba. Jen jsem měl obavy,( ale zbytečné ). Tak jsem pekl na u ETA Siesta na program 3. =TOUSTOVÝ. Už jsem měl strach, že mi uteče z formy. Bylo to tak-tak, ale při pečení trošíčku klesl a nahoře byl světlejší. Měl jsem obavy, tak jsem dal ještě chvilku program 8.PEČENÍ (cca 20 min) . Asi zbytečně. Clebíček je V Y N I K A J Í C Í .! Cathleen Díky. Václav .. Přidám 3 fotky, když tak je vyhoďte. Aby jste věděli jak můj první namíchaný chléb dopadl. BEZVA.

Jikotka Jikotka

3. 11. 2009 18:30

Cathleen,dávám bodíka,chléb je výborný,pekla jsem ho dnes...:-p:-p:yes::-D,přidávám foto...

Paprika Paprika

3. 11. 2009 13:29

Cathleen - krásný chleba, krásné fotky.:yes::yes::yes: ;-)

spagetka spagetka

3. 11. 2009 11:06

JJ, já si to blbě přečetla, jasně - remoska....už to vidím díík:yes::yes:

cathleen cathleen

3. 11. 2009 11:05

:-/srnčí hřbet je moc malý....kousek níž píšu, že chlebík je hodně vysoký. Formu od remosky nebo něco podobného nemáš?

spagetka spagetka

3. 11. 2009 10:59

Dobrý nápad - srnčí hřbet to jistí :-D:yes::yes:

cathleen cathleen

3. 11. 2009 10:57

Joo, vejce normální, jen nechápu, proč mě vždcky, když jsem na dvoře ty slepice tak nadšeně vítají?:-S:-D:-D:-D
Spagi, jestli chceš chlebík dělat v troubě (pochopila jsem dobře, že pečku nemáš ?), na to má příliš řídké těsto, budeš muset dosypávat...a chleba už nebude tak lehký a kyprý. Co kdybys ho upekla v nějaké vymazané formě?

spagetka spagetka

3. 11. 2009 10:37

Cathleen - a vajíčka jsou dobrá?:-D (neboj, jen pokus o vtip;-)). Jinak naprosto souhlasím, že druh mouky je rozhodně nutný pro mňam pečivo ...Jani R. - já si fakt kupuju chlebové mouky po 2 kg a už si neumím představit, že by mi ve špajzce chyběla špaldovka, žitná, pšeničná celozrnka nebo chlebová... Bez toho té chuti prostě nedocílíš.
Na tenhle chlebík jdu zítra, jen to mísení no ...:-(:-D:-D:yes:

cathleen cathleen

3. 11. 2009 10:21

Včera jsem ho pekla znovu, přidávám ještě jednu fotečku, je to dost vysoký chlebík:-)
Jendo, díky za fotky, metodou pokus - omyl pracuji od začátků svého kuchtění;-) Pokud máš někoho, kdo ti tvé omyly s ochotou zbaští (u mě jsou to slepice), pokusničí se fajn:-D
Jano R., ty druhy mouk jsou dost podstatné, dělám recepty tak, aby ti, kdo je budou zkoušet, nemuseli přisypávat a mohli se spolehnout. Třeba pšeničná chlebová mouka "pije" víc tekutiny, než obyčejná hladká. A chlebík s ní je zdravější, není jen bílý. Zkus si jí koupit aspoň kilo a sama uvidíš;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2009 23:13

rebeko, jasně, když já mám v těch moukách takový guláš:-( Źitná chlebová, pšeničná chlebová..jednu mám a druhou ne a místa málo, ale fakt se mi to s tím pivem moc líbí.;-)

rebeka rebeka

2. 11. 2009 23:08

Jani,tak díky a zítra jdu nato:yes:;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pivní chleba chleba recept recept na chleba pivní chléb recepty chleba recepty na chleba recept na pivní chleba pečení chleba chleba pivní recepty domácí chleba recepty na domaci chleba recept chleba pivni kuchařka domácí pívní chleba pivní chleba recept domaci pekarna pivni chleb peceni chlaba domaci chleba s pivem pivní chleb z domácí pekárny

Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, olej, ocet, kmín celý, česnek, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí,

TopRecepty.cz

Pivní (základní) chleba pro Václava

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxRl