Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandská omáčka - chutná!

Tato jednoduchá klasická bílá omáčka z másla a šlehaných žloutků se skvěle hodí k rybám či zelenině, například chřestu. Jemná krémová omáčka je díky citronu příjemně svěží. Příprava je velmi snadná, je ale třeba pohlídat teplotu.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 22 min

25 min (3 min příprava + 22 min tepelná úprava)

1. 11. 2009 21:11

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 213 kJ / 1 724 kcal
Bílkoviny12,44 g
Tuky182,98 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 43 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy6,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčka se hodí k veškeré zelenině a steakům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

25. 1. 2013 11:50

1974andrea: no hlavně se ta mísa ve vodní lázně nesmí dotýkat té vody, měla by být jen nad ní, jinak vznikne hemenex :-)

1974andrea 1974andrea

13. 10. 2012 21:45

Martina:Asi to bude vysokou teplotou vodní lázně, omáčka nesmí vařit ani probublávat, jen se prohřívat.

Martina

13. 10. 2012 21:43

Dobrý den,
mohli byste mi poradit, proč se mi omáčka zdrcla, i když jsem postupovala přesně podle návodu? :-/ Zkoušela jsem ji na dvakrát a dvakrát se zdrcla

Děkuji za odpověď:-8

Martina

13. 10. 2012 21:43

Dobrý den,
mohli byste mi poradit, proč se mi omáčka zdrcla, i když jsem postupovala přesně podle návodu? :-/ Zkoušela jsem ji na dvakrát a dvakrát se zdrcla

Děkuji za odpověď:-8

BarborkaS.

5. 7. 2012 14:09

Nejhorší na tom je, že ta fotka nejde smazat:-D,takže hold ta prezentace tohoto receptu není nejlepší. Hlavně, že strávníkům chutnalo.:-p

magorek

26. 5. 2012 12:59

:-O;-) Ta barva je opravdu podivná - zřejmě kuchař použil vajíčka od vystresovaných slepic

Milan

18. 7. 2011 21:25

tak tomu říkám brutalita ten kdo to dělal by se měl holandskou omáčku určitě naučit

bibiche

5. 5. 2011 16:40

Fuj, ta omáčka na fotce vypadá dost nechutně. Správná sauce hollandaise (Tento výtvor si francouzský název zaslouží.) má mít barvu a konzistenci řidší majonézy.

fox1a

4. 2. 2011 20:13

Misto vody doporucuji pouzit suche bile vino.

Pavla

15. 9. 2010 07:42

Ta fotka je dobrá, jako když si někdo těsně před dojezením vzpomněl, že to má vyfotit :-D. Ale recepis není špatný, zřejmě omáčku prubnu :yes:

jana

26. 6. 2010 19:03

;-):-K

majka k

29. 5. 2010 21:59

nelíbí se mi kdž se recepty opisují stejný text na labužníku v receptuholanská omáčka.:no:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: holandská omáčka holandska omacka recept holanská omáčka recept na holandskou omáčku recept holandská omáčka nejlepší omáčky ke steakům holanska omacka recept recepty holandská omáčka omáčky ke steakům omáčka ke steaku holadská omáčka holandská omáčka video omačky ke steakum recepty omáčka ke steakům omáčka holandská holandská omáčka, kluci v akci recept na holanskou omacku holandská omáčka ke steaku recept holanská omáčka zdrcla omáčka

Suroviny: máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Holandská omáčka - chutná!

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/813l