Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové trubičky

Mezi velmi oblíbené vánoční cukroví patří plněné trubičky. Tradičně se dělají dvě varianty těsta - medové nebo ořechové. My pro vás máme recept na to ořechové, které je chuťově výraznější, a proto se do něj hodí jemnější krém.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

20. 10. 2009 21:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

podle velikosti trubiček, asi 100 kusů

Nutriční hodnoty

Energie28 949 kJ / 6 919 kcal
Bílkoviny92,11 g
Tuky433,89 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 982 mg
Sodík 338 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy647,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme plnit máslovým krémem, který vydrží v chladnu tak dlouho, jaká byla trvanlivost použitého másla nebo také pařížskou šlehačkou (dobrota na rychlou konzumaci). Šlehačka vydrží 2-3 dny v lednici. Trubičky můžeme péct 3-4 týdny dopředu.

Jiný krém: 200 ml vody, 150 ml sladkého kond. mléka, 7 dkg polohr. mouky. Mouku zamícháme do vlažného mléka s vodou a vaříme na mírném plameni asi minutku a stále mícháme. Do vychladlého zašleháme 20 dkg změklého másla a moučk.cukr podle chuti. Ochutíme ještě rumem. Můžete tam zamíchat i oříšky nebo kokos. Je to dobré a ne tak máslové. Krém je po týdnu dobrý, ale trubičky jsou už hodně měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suslajda suslajda

18. 12. 2011 15:16

;-)jsou moc dobré bodík+fotky:yes::yes:

ribana

13. 12. 2011 21:44

Dekuji pridavam si k oblibenym. S testem se dobre pracovalo i s formicek slo paradne.:yes:

SaraLo

29. 11. 2011 17:22

Dnes jsem trubičky udělala a jsou vynikající. Těsto se dalo krásně vyválet i namotávat na trubičky. Jen jsem nedělala obdélníčky, ale vykrajovala jsem kolečka z hrníčku.

Bahula Bahula

18. 11. 2011 21:25

Trubičky dělám přesně podle tohoto receptu, je to recept z krabičky trubiček a je skvělý. Formičky nepotírám, aby se nerozjížděly, dělám je menší 4x5 cm, aby jich bylo více a velikost trubiček mi korespondovala s velikostí ostatního cukroví. Peču na plechu vyloženém pečícím papírem na 195´C asi 11minut. Plním čokoládovým krémem šlehaným nad párou :yes:+

eva hubova eva hubova

21. 12. 2010 04:40

Trubičky se povedly:-ppřidala jsem foto:yes:+4

k.radulka k.radulka

16. 11. 2010 16:51

Holky jsou skvělé, dopekla jsem a nechala odležet a ted konce namáčím do čokolády a pak budu plnit krémem. Krásně se s tím dělalo, nic nelepilo, igelit jak píše níže jsem nemusela použít vůbec, fakt super!:yes::-K joo a máslo jsem nedávla ale takové to obyč. na pečení za 7 korunek z tesca

Lucie pro Martinu

14. 12. 2009 20:05

Měla jsem stejný problém jako Martina, vyřešila jsem to igeliťákem po těstem a zároveň igeliťákem na těstě, které jsem takto vyválela..pak už jen ořízla na pruh a začla namotávat (pomáhala jsem si tím spodním igelitem) Tak snad budou dobrý..ještě jsem to nikdy nedělala ;-)

Martina

25. 11. 2009 20:25

SOS! Trubičky jsem pekla vloni, ale s těstem se mi velice špatně pracovalo.:-( Mám stejný recept. Těsto jsem nechala přes noc odležet v lednici. Válela jsem ho přes igelit a přesto se hrozně lepilo. Nebyla jsem schopná vyválet větší placku. Nešlo to pak namotat na kovové trubičky.;-( Těsto jsem nakonec musela dávat po troškách do mrazáku. A pak ztuhle vyválet a vykrojit 4 obdelníky. Větší množství těsta jsem najednou vyválet nemohla, protože bych ho nenamotala na trubičky. Vůbec to nešlo. Kde jsem udělala chybu? Poradí mi někdo, proč tohle těsto se tak lepí? Ani má kámoška z něho nic nemohla udělat. Do těsta jsem použila máslo. Děkuji za radu. Trubičky bych chtěla opět vyzkoušet. Jso vynikající :-p ale tá pracnost při válení těsta mě odraďuje. Trubičky jsem dělala 2 dny a byly to nervy.

Pupino

16. 11. 2009 09:27

Já do těchto trubiček dávám krém z 1 másla a 1 uvařeného Salka. Je takový karamelový a nám hodně chutná.

Iljusa Iljusa

21. 10. 2009 11:03

Světlano - svatá pravda, já bych byla také pro tu šlehajdu :-p

Svetlana Svetlana

21. 10. 2009 11:01

...do těchto trubiček by byl výborný i krém z Hulala;-)

Paprika Paprika

21. 10. 2009 08:09

Žízalko - myslím, že díky kaši z mouky, mléka ... toho krému bude ze stejného množtví másla víc jak dvakrát tolik než toho prvního. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

20. 10. 2009 21:59

Určitě budou dobré, jen jsem nepochopila, proč je druhý krém méně máslový, když je tam másla stejné množství jako v tom prvním :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krem do trubiček ořechové trubičky plněné krémem trubičky ořechové trubičky s krémem recept na pařížské trubičky trubičky cukroví krem do orechovych trubicek ořechové trubičky pečené cukroví trubičky trubičky recept pařížské trubičky máslový krém do trubiček karamelové trubičky krém na trubičky máslový krém do medových trubiček recept na trubičky krémy do trubiček vánoční trubičky vanoční cukroví trubičky pečené trubičky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, vejce, žloutek, ořechy vlašské, kakao, trubičky, čokoláda, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, rum

TopRecepty.cz

Ořechové trubičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NLkz