Pečená stehýnka s parmazánovou strouhankou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 971 kJ / 1 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,50 g |
Tuky | 81,55 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 83,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekla jsem v horkovzduchem při 180°C asi 45-50 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2009 17:56
K parmazánu - eidamem ho v žádném případě nenahradíš. Proti eidamu nic nemám, ráda ho používám, ale v jiných případech. Parmazán je dražší, to ano, ale jeho množství se většinou měří na lžíce, ne po deseti - dvaceti dekách jako obyčejnější sýry. U něj opravdu platí, že kvalita je dražší, ale opravdu stojí za to. Výše uvedený recept prostě realizuješ jen se sýrem parmazánového typu.
Zkus pro začátek českou verzi "Gran Moravia" - je cenově dostupnější (relativně) a kvalitativně srovnatelný s pravým italským. Lepší je koupit kus vcelku a nastrouhat si, kolik potřebuješ, než ty předem nastrouhané. Podle mě ztrácejí na intenzitě chuti (nebo jak to říct...prostě trochu rychleji ztrácí aroma). Za chvíli se bez něj neobejdeš, uvidíš...
Těstoviny + parmazán se absolutně nevyrovnají těstovinám + eidam a - parmazánu stačí třetinové množství.
Děkuji vám za komentáře a bodíky!
20. 10. 2009 16:08
20. 10. 2009 15:20
O kvalitě tvých fotek už je zbytečné se jen zmiňovat. Je to opět jak na výstavu.
20. 10. 2009 14:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Pečení hadi na ohni: Tohle jídlo k táboráku nadchne děti a potěší dospělé
Další recepty
Tématické fráze: parmazán recepty sýr grana padano vcelku parmazán grana padano recept grana padano recepty parmezán koupit gran moravia kde koupit parmazán gran moravia parmazán albert parmezan albert kuřecí stehna s parmazánovou krustou kolik stojí parmazán keřecí stehna recepty sýr grana padano x parmazán strouhanka s parmezánem parmazánová omáčka k testovinam parmazán kde ho koupím gran moravia-sýr kde koupit parmazan strouhanka pečena
Suroviny: stehno kuřecí, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, petrželka, majoránka, tymián sušený, máslo, česnek, pepř, sůl
Pečená stehýnka s parmazánovou strouhankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv60
19 názorů