Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená stehýnka s parmazánovou strouhankou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 10. 2009 12:25

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 971 kJ / 1 188 kcal
Bílkoviny26,50 g
Tuky81,55 g
Vláknina8,75 g
Cholesterol 206 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,35 g
Sacharidy83,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekla jsem v horkovzduchem při 180°C asi 45-50 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

20. 10. 2009 17:56

Papri, a to se klidně zmiňuj, mně to nevadí...:-D:-D
K parmazánu - eidamem ho v žádném případě nenahradíš. Proti eidamu nic nemám, ráda ho používám, ale v jiných případech. Parmazán je dražší, to ano, ale jeho množství se většinou měří na lžíce, ne po deseti - dvaceti dekách jako obyčejnější sýry. U něj opravdu platí, že kvalita je dražší, ale opravdu stojí za to. Výše uvedený recept prostě realizuješ jen se sýrem parmazánového typu.
Zkus pro začátek českou verzi "Gran Moravia" - je cenově dostupnější (relativně) a kvalitativně srovnatelný s pravým italským. Lepší je koupit kus vcelku a nastrouhat si, kolik potřebuješ, než ty předem nastrouhané. Podle mě ztrácejí na intenzitě chuti (nebo jak to říct...prostě trochu rychleji ztrácí aroma). Za chvíli se bez něj neobejdeš, uvidíš...
Těstoviny + parmazán se absolutně nevyrovnají těstovinám + eidam a - parmazánu stačí třetinové množství.
Děkuji vám za komentáře a bodíky! :-)

spagetka spagetka

20. 10. 2009 16:08

To je přesně náš šálek kávy ;-):-p:-p:yes::yes: Papričko, zkus jen malý kousek paramazánu pro začátek a uvidíš, že litovat nebudeš!!!je to přece jen o něčem jiném ... Taky ho přece nebudeš kupovat denně.;-)

Paprika Paprika

20. 10. 2009 15:20

No jo - zase ten parmazán. Já ho ještě nikdy nekoupila :-8:-8, vždycky mi bylo líto peněz a říkala jsem si, že s eidamem to půjde taky. Tak já někdy kousek koupím, prozatím ukládám. ;-)
O kvalitě tvých fotek už je zbytečné se jen zmiňovat. Je to opět jak na výstavu.:yes::yes::yes:

bara.it bara.it

20. 10. 2009 14:35

Ja moc rada micham strouhanku s parmazanem, uzivam je i k obalovani normalnich rizku. Daji jidlu takove to neco nevim co dobre. S drubezim je to primo idealni souhra. libi se mi, ze stehynka nesmazis, ale peces. Bodik:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: parmazán recepty sýr grana padano vcelku parmazán grana padano recept grana padano recepty parmezán koupit gran moravia kde koupit parmazán gran moravia parmazán albert parmezan albert kuřecí stehna s parmazánovou krustou kolik stojí parmazán keřecí stehna recepty sýr grana padano x parmazán strouhanka s parmezánem parmazánová omáčka k testovinam parmazán kde ho koupím gran moravia-sýr kde koupit parmazan strouhanka pečena

Suroviny: stehno kuřecí, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, petrželka, majoránka, tymián sušený, máslo, česnek, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Pečená stehýnka s parmazánovou strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv60