Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapučínový mazanec

Krásně vláčný mazanec, vonící po kapučínu, upečete téměř bez práce v domácí pekárně. Připravit ho můžete i kdykoliv v průběhu roku, třeba ke snídani. Svojí sladkou chutí zpříjemní start do nového dne.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

16. 10. 2009 10:27

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie11 750 kJ / 2 808 kcal
Bílkoviny73,13 g
Tuky73,76 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 625 mg
Sodík 527 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy442,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jablko jsem přidala aby byl moučník vláčný. Je možné do těsta sypnout rozinky nebo strouhané ořechy.

Je to kynutý mazanec, dobrý i suchý, ale my máme raději máznutý trochou másla.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 10. 2009 21:35

Myslím,že Hera tam půjde taky,mazanec by s ní měl být ještě voňavější :-)

HankaPu HankaPu

16. 10. 2009 20:31

Cathleen, tak to tady pořád pročítám, moc se mi to líbí, jen nevím jestli bych mohla použít místo másla heru:-? :yes: +

pipre pipre

16. 10. 2009 17:04

:-O to vypadá moc zajímavě a dobře!:yes:3.

Dooga Dooga

16. 10. 2009 11:43

O.K. Už se hněte. Výsledek zahlásím.

cathleen cathleen

16. 10. 2009 11:30

Samozřejmě klasik, živé. Sušené používám málokdy, stačí, když je trošínku déle doma a už nekyne tak, jak bych chtěla. Navíc - sušeného se většinou používá na půl kila mouky jen kávová lžička. 15g by bylo víc, než váží dva sáčky (třeba dr. Oetkera);-)

Dooga Dooga

16. 10. 2009 11:24

Droždí sušené, nebo klasik?

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 10. 2009 11:18

Tak to musím udělat taky:-O Bomba!!:yes::yes:

Paprika Paprika

16. 10. 2009 11:15

No jo - zase další dobrota. Cathleen a pekárna ... to je nerozlučná dvojka. Dala bych si hned :-p:-p :yes::yes: +;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

16. 10. 2009 11:09

Bezva. Příští týden bude. +bodík

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: mazanec ze sucheho drozdi domácí pekárna mazanec mazanec domácí pekárna hutný mazanec kynutý mazanec měkký mazanec dobry mazanec kynutý mazanec recept mazance mazanec z domácí pekárny eta harmony domaci mekky mazanec extra vláčný mazanec pekárna eta harmony recepty levný mazanec z domácí pekárny výroba kapučína mazanec z majonezou v pekárně eta mi nekyne těsto domaci pekarna eta harmony mazanec velikonoční mazanec ze suchého droždí mazanec s majonézou

Suroviny: voda, máslo, vejce, žloutek, rum, cappuccino, cukr, cukr vanilkový, droždí, jablko, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Kapučínový mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59JB