Čokoládová poleva od cukrářky
Univerzální domácí čokoládová poleva najde skvělé uplatnění při polévání moučníků, dortů i cukroví. Díky vodní lázni bude čokoládová poleva hladká, jemná a lesklá.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 811 kJ / 2 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,60 g |
Tuky | 184,60 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 83,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poleva je krásně lesklá a je jí hodně. Dá se zmrazit a použít znovu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2020 22:06
Dajda: Ano, i já jsem používala Ivu běžně. Nevím, jestli byla za minulého režimu také tak nezdravá nebo se to zhoršilo až teď, kdy už nejsou tak přísné normy. Každopádně z Hery je poleva moc dobrá! Ať se vám daří každý plech
11. 12. 2020 21:16
Lucky Dana: Dříve se poleva z čokolády na vaření a ztuženého tuku dělala běžně, často se také přidávaly čokoládové kaštany. Je opravdu výborná. Dneska mám na dorty raději ganache z čokolády a smetany, ale na cukroví bych dala přednost právě této polevě.
Všechno nejlepší.
Všechno nejlepší.
11. 12. 2020 18:07
Dobrý den, dámy a páni, čtu tady pohoršování se nad receptem. Ale myslím, že nemáte pravdu. Jednak ztužený tuk je i Hera, která spolu s Ceresem mají výborná hodnocení jako nezávadné rostlinné tuky. Ostatní tuky jsou opravdu palmové a strašné, také bych je nepoužila! A pokud se dodrží přesný poměr a postup, tak je to nejlepší poleva, na kterou jsem za 40 let pečení vánočního cukroví narazila. Musí se nechat trošku zchladnout a pak se s ní výborně pracuje a je nádherně lesklá. Oceňuji hlavně to, že je bez cukru a přitom je sladká.Takže jestli se vám nepovedla, není to vina receptu, zkuste ji znovu. Ať se vám podaří!
12. 10. 2019 20:24
Já používám na vaření klasicky Orion na vaření z Penny www.letakomat.cz/penny-market/ctvrtecnik-od-ctvrtka-10-10-2019/?page=10 tuhle měli za 14 Kč, tak jsem brala do zásoby.
22. 12. 2017 16:05
přijde mi škoda cukroví kazit palmáčem. já na namáčení jen ve vodní lázni rozpustila kvalitní čokoládu na vaření, a nic nepřidávala.
18. 12. 2017 09:41
Suzymon: Moje kamarádka, která peče na zakázku mi doporučila toto: na 250 g tuku 5 stogramových čokolád. Vyjde mi to na celé vánoční pečení.
16. 12. 2017 20:10
Dneska Jsem vyzkoušela, je vynikající, krásně se leskne a je jí opravdu hodně. A hlavně není přeslazená Doporučuji.
15. 12. 2017 14:24
Dávám dvě čokolády na půl tuku, skořici, kakao a lžíci smetany
13. 12. 2017 17:53
12. 12. 2017 12:48
Vítková: Já a proč né????
6. 12. 2017 17:16
Tak já jsem právě udělala a protože se mi opravdu nezdálo to množství ztuženého tuku a na jednu stogramovou čokoládu, tak jsem tuk ubrala a výsledek byl stejně katastrofa. Hodně řídké a chutnalo to po "umělé hmotě". Ale několik kousků jsem tím stejně ozdobila, ale fakt to není dobré. Tímhle si přece nebudu kazit pracně a poctivě upečené cukroví. Vyhodila jsem to. A nakonec ty co jsem už tou hmotou natřela, se stejně po uschnutí polevy nelesknou. Asi paní cukrářka své výtvory pak neochutnává. A jestli se tímto zdobí cukroví, nebo zákusky, co potom prodávají v cukrárnách, tak chudáci lidi. Lepší je koupit dobrou a kvalitní čokoládu a rozpustit a přidat jenom kousek ztuženého tuku, aby měla směs dobrou konzistenci k použití.
2. 8. 2017 21:53
Vítková.Používam roky stužený tuk tak ako to robila moja mama,10dkg stužený,10dkg varova čokolada,lyžica kakao,trochu oleja,zahriať vo vodnom kúpeli a je to hotovo
28. 7. 2017 22:10
když dělám čoko. polevu, tak dávám 100 g čokolády na vaření a kousek ztuženého tuku (podle toho, jak chci hustou či řídkou ... ale stačí toho tuku opravdu kousek) ... nerozpouštím nad vodní lázní, ale jen v rendlíku nad malým hořáčkem sporáku a za stálého míchání - je to rychlé, nenacáká do čokolády voda a nic se nesrazí ani nespálí ... taky jsem podlehla tomu, že ztužený tuk není dobrý a několikrát jsem použila máslo - musí se ho dát víc, jinak je poleva hustá - není to úplně ono, ale nevadí mi to ... chci zkusit i čokoládu rozpustit se smetanou, ale ještě k tomu nedošlo ... jento recept mě dost zarazil ... nepoužila bych ho
22. 7. 2017 07:57
Vítková: co je na ztuženém tuku špatného? Konzumujete daleko horší věci,a ztužený tuk používala už moje maminka a používá ho i dcera. Máme vynikající polevu na dorty i cukroví..Kdysi jsem ji měla i ve formičkách,a nedočkala se vánoc,jak ji děti našly..
17. 6. 2017 16:45
Vítková: Nevím proč by někdo nemohl používat ztužený tuk .To záleží na každém co chce konzumovat a co ne. Mně osobně tenhle tuk vůbec nevadí . Taky ho používám a nikomu se nic z něho nestalo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 18 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 25 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 30 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 35 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 38 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recept na išelské dortíčky: Tradiční cukroví s ořechovou náplní voní po čokoládě a chutná fantasticky
Kávovníčky z křehkého těsta: Káva se ukrývá v křehkém těstě i v lahodné polevě a cukroví chutná jako šálek dobrého espresa
Časté chyby při rozpouštění čokolády: Vyzkoušejte tipy pro dokonalý výsledek
Další recepty
Tématické fráze: čokoládová poleva cokoladova poleva recept cokoladova poleva na dort lesklá čokoládová poleva cokoladova poleva na cukrovi poleva z čokolády na vaření poleva z čokolády recept příprava čokoládové polevy poleva na cukroví z čokolády na vaření cokoladova poleva z cokolady poleva z bílé čokolády recept čokoládová poleva lesklá čokoládová poleva z čokolády na vaření poleva z bílé čokolády poleva cokoladova poleva z cokolady čokoládová poleva na dorty poleva na dort bílá poleva na dort lesklá čokoládová poleva recept
Suroviny: tuk ztužený, čokoláda na vaření, kakao
Čokoládová poleva od cukrářky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVRj
51 názorů