Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky Esterházy

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

13. 10. 2009 15:46

Suroviny pro 1

1

2 porcie

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 133 kJ / 749 kcal
Bílkoviny68,96 g
Tuky37,10 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 178 mg
Sodík 336 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy16,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3564

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

4. 5. 2021 11:18

Tonja: Řízek, tedy myslíte-li ten v trojobalu, se jí v některých slovenských krajích s rýží, v Německu klidně s omáčkou, třeba rajskou, a v Podkrkonoší třeba s knedlíkem a se zelím, to až zas taková perlička není. Prostě podle hesla Jiný kraj, jiný mrav! Ale jak to souvisí s přílohou k roštěnce Esterhazy? :-O

Tonja

4. 5. 2021 08:35

Dovolím si přidat taky jednu perličku do diskuze o přílohách a vzájemných kombinacích. Je to už 50 let, co jsem byl na jedné vesnické svatbě, ženil se můj spolužák. Jako sváteční místní jídlo se podával klasický vepřový řízek (v trojobalu) s rýží a rajskou omáčkou.

jahoda jahoda

31. 5. 2010 21:30

Zdenka1 mě včera navedla na tento recept a je to opravdu mňamka. Vonělo to v kuchyni, jak hovězí na divoko společně se svíčkovou.Chlapcům opravdu moc chutnalo a to tajemství, že jim zmizelo trochu koňaku - si nechám pro sebe:-O:-D:-p;-):yes: 12

Zdenka1

30. 5. 2010 22:33

Tímto jídlem jsem se velmi mé rodině zavděčila. Skvělý recept a zasloužený bodík:yes:

HankaPu HankaPu

14. 10. 2009 13:00

Já to také znám, ale je fakt, že už jsem to dlouho nedělala:-( takže díky za připomenutí a posílám plusík i za ty pěkné fotky:yes::yes: +

Eliza Eliza

14. 10. 2009 12:19

To dělávala moje babička...:-p Že bych to také zkusila? Uvidíme, každopádně letí v oblíbené a směrem k tobě bodík, už proto, že chuť znám...:-p

alenka111

14. 10. 2009 10:45

.. toto fakt lubim... my k tomu jeme hlavne tarhonu. Ku kombinaciam jedal mam dve skusenosti - v slovensko-azijskej restike u nas podaval vietnamec vyprazany syr s kapustovym salatom a ryzou a cudoval sa preco si to ludkovia neobjednavaju :-? ale o par dni spravil pre mna nepochopitelnu kombinaciu a to pecene kuracie stehno s koprovou omackou a to som ochutnala a bola to bajecna kombinacia. Doma som potom spravila chrenovu omacku s pecenym kuracim, ale koprova bola asi lepsia kombinacia...

dzungila

13. 10. 2009 22:54

Esterhazy roštěnky taky znám a je to strááášně dávno, co jsem je dělala naposledy. A přitom jsou moc dobré!:-p Díky za připomenutí a za skvělé fotky posílám bodíka!:yes:;-)

maris maris

13. 10. 2009 22:51

Výborný recept a krásná fotka, posílám +:yes::-). Jako příloha by taky byla dobrá tarhoňa ;-)

spagetka spagetka

13. 10. 2009 18:21

Já přidávám kapary a sklenku vína, ne koňak. Jenže těch obměn je jako u každého receptu hooodně, takže záleží na chuti každého :-p;-);-):-p:yes::yes:

Patricie

13. 10. 2009 18:18

Roštěnky jedna báseň, fotka fakt nádherná. Dík za připomenutí, už jsem je nedělala ani nepamatuji. Jsou ýborné +:yes::yes::yes::-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 10. 2009 17:55

Roštěnky Esterhazy taky neznám. A taky bych volila asi rýži, ale ani těstoviny bych neodvrhla. Kdysi jsem se setkávala v restauraci s člověkem, který si dával smažený sýr s rýží:-(, takže mne taky nic nepřekvapí. A ty vybusna jsi určitě začala chodit na kurzy focení;-). Nádherná fotka, super jídlo;-):yes:

vybusna vybusna

13. 10. 2009 17:01

raz tu niekto na topreceptoch pridal recept...tusim vyprazany rezen s knedlou, alebo ryzou?..uz si nepamatam presne...no mne to prislo uplne neskutocne, ale uzivatelia z toho kraja, kde sa to tak robi, hovorili, ze je to uplne normalne a chutne...takze ja uz absolutne nezavrhujem nic..takze si tu ryzu kludne urob

Paprika Paprika

13. 10. 2009 16:53

Výbušná ;-) Já má roštěnky spojené s rýží, ale to může být můj problém.:-8 Vzpomínám si, že jsme jednou na dovolené v Turecku dostali kuřecí grilovaná prsa a k tomu rýži (suchou) - tak to se mi tedy zdálo divné :-//

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rostenky řezy esterházy dort esterházy hovězí esterházy rostenky recept hovězí pečeně esterházy omáčka esterházy hovězí esterházi esterhazy dort hovězí maso s koprovou omáčkou hovězí roštěná esterhazy hovězí maso esterházy esterházy řezy vepřová plec esterhazy dort esterhazi recept na rostenky roštěnka recept esterházy omáčka esther stavou recept roštenka

Suroviny: roštěná hovězí, mrkev, bulva celerová, cibule bílá, olej, máslo, koření nové koření, bobkový list, smetana zakysaná, víno bílé, koňak, mouka hladká, sůl, paprika sušená pálivá, koření

TopRecepty.cz

Roštěnky Esterházy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5j5