Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 10. 2009 08:02

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 101 kJ / 3 609 kcal
Bílkoviny96,47 g
Tuky39,99 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 648 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy702,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

5. 8. 2014 20:37

Jana: Janka, Vašek už, bohužiaľ, neupečie nič, už nie je medzi nami. ;-(

Jana

5. 8. 2014 19:56

Vaclav Fronek:Když před přidáním obalíte švestky v polohrubé mouce tak neklesnou tak dolů. :-)

gumicka77

28. 8. 2012 22:29

Moc dobrá vláčná buchta. Pekla jsem dle uvedeného postupu, jen jsem přidala 1x 10-ti minutové pečení (pekárná ETA Delicca). Určitě jsem jí nepekla naposledy.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 10. 2009 07:46

Amiro spíš jsem počítal s drobnými kousky, takovou drtí, hlavně pro zvýraznění chuti, ani ne tak pro viditelnost v řezu. Ale jinak máš pravdu jisté nebezpečí tady je, zvláště kdyby se dostali ke kraji a upekli se do tvrda i když po dost velkém vychladnutí, buchta vyklouzne velice snadno. Václav

Amira Amira

12. 10. 2009 11:21

Vašku, pozor, vlašské ořechy jsou tvrdé, ať si nepoškrábeš povrch pečicí nádoby.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

12. 10. 2009 11:19

Jani a Terezko. Švestky jsou dos těžký a tak se dostanou dost dolů(ne všechny a ne všude) Dělal jsem je na půl a ještě každou půlku na půl, tak vlastně na čtvrtiny. Možná by bylo dobré na čestiny a nebo je nechat trochu okorat(oschnout) na vzduchu předem. Přemýšlím i o jiném ovoci, možná i sušeném ?!. Já již nyní dal hrstičku rozinek. Zkusím i vlažské ořechy. Moc se mi to líbí. Václav

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 10. 2009 10:59

Takže mám taky dopečeno, snězeno ještě ne, to já nemůžu:-)), ale nakrájím babičce a ta se bude olizovat. nechala jsem ho úplně vychladit, až potom krájela a jak jsi Terezko psala, tak asi 15 minut po dopečení ještě v pekárně. Švestky mi taky klesly malinko dolů, koukám, jako Vaškovi, ale jinak si myslím, že napoprvé se mi buchta podařila. Plusík jsem ti dala a děkuji za fajn recept. Přidávám taky fotky, to jich tady máš, co?:-))

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

12. 10. 2009 09:01

DOPEČÍNO , OCHUTNÁNO , POCHVÁLENO ! Ale trochu déle bylo potřeba. Dělal jsem v programu "Dort" poprvé a tak nevím, zda se dává tmavost ?!?!? Příště si všimnu. Možná že jo ?! pak by to asi vyšlo OK. Ale ona taky každá DO ( jiný výrobce) peče jnak. Přidávám 2x foto. Václav.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 10. 2009 14:42

Posleduji a taky dám vědět!:-) Mi se to moc líbí, ještě jsem v DP moučník nepekla a tohle se mi zdá docela jednoduché. taky se musím naučit nastavovat si čas, když třeba bych měla nějaký vlastní program. Vím, že to tam jde, ale návody, to je něco pro mne:-D. Ještě, že mám vedle sebe člověka, co o vaření nic neví:-D, ale vyzná se v návodech;-)

tejaja tejaja

11. 10. 2009 14:38

Janka, ja mám na pekárni po pridaní ingrediencií čas pečenia 80 minút, fáza uležania 18 minút.
Každá pekáreň pečie inak, trocha to posleduj.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 10. 2009 14:37

Ano, chápu to tak, že 4 minuty po přidání švestek vyberu háky. ta doba pečení je dobrá? není to moc? Asi to budu mít růžové dříve, než Vašek;-)

tejaja tejaja

11. 10. 2009 14:34

jo, mohlo :-D Ja vyberám háky po zamiešaní sliviek, keď sa háky prestanú točiť. Ty to máš Janka asi označený čas aj na vybratie hákov, však ?

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 10. 2009 14:26

Takže já jsem "studovala":-D moji DP a tedy u mne je to tak: Program na pečení moučníků je program BLACKPULVER doba celého programu je 80 minut. Přidání surovin je v době, kdy je na dispeji 1.34 a vyjmutí hnětače 1.30. Tak co, mohlo by to tak být?

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 10. 2009 13:58

Už jsem vypnul a mluvil přez Skype s Terezkouz. Mám to už nahoře krásně dorůžova a předpokládám, že to bude OK. Pčkám po vychladnutí. Podám zprávu. a možná i vyfotím. Terezko díky.

tejaja tejaja

11. 10. 2009 13:44

Vašku, ber to lepenie s rezervou, slivky sú mäkké, nebude to suché, kým to nevychladne. Stále ti špilka trocha lepiť bude.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: švestkový koláč koláč z pekarny švestkový koláč recept kolace z pekarny kolač v pekarně domácí pekárna recepty koláč do pekárny koláče v pekárně kynutý švestkový koláč z pekárny koláče s pekárny recept ze svestek v domaci pekarne kynutý švestkový koláč v pekárně kolac pekarna kynute koláče z pekarny koláč švestkový recepty do domácí pekárny kynutý koláč v pekárně borůvkový koláč z pekárny koláčky z domácí pekárny kolace do pekarny

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, švestky,

TopRecepty.cz

Švestkový koláč z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro4K