Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda z václavek

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 10. 2009 13:14

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 358 kJ / 564 kcal
Bílkoviny17,91 g
Tuky1,94 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,50 g
Sacharidy105,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

14. 9. 2011 10:54

Jana Remkova:Sichr je sichr;-), pak to svedou na Remkovou:-D:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 9. 2011 10:48

1974andrea: 20 min? Tak víš jak, já tak od oka!:-D Jednou jsem jich měla 3/4 vany, myslela jsem, že umřu, ale nakonec jsem to nějak zvládla a díky Bohu, všichni jsme z jejich konzumace přežili.:-D Ale máš pravdu, mám nově velikou knihu o houbách a je to tam napsáno, že 20 min. Raději to opravím;-)

1974andrea 1974andrea

14. 9. 2011 10:39

To se mi líbí, loni mi dokonce vyrostly čtyři obrovské trsy václavek na pařezu ze smrku, který jsme na zahradě uřízli. Ale václavky se mají vařit min. 20 minut, jinak jsou jedovaté!

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 9. 2011 10:13

hanahcotton: no, snad budou i letos!:-O

hanahcotton hanahcotton

14. 9. 2011 10:11

Jak to, že jsem to přehlédla???:-O:-O a loni bylo neskutečné množství václavek :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2010 17:11

lenka.opi@seznam.cz jasně, to klidně můžeš, ale já si hříbky nechávám na horší časy, na Vánoce na polívku a na omáčky a václavek byla kupa. fajn, žes to vyzkoušela;-)

lenka.opi@seznam.cz

19. 8. 2010 17:03

Tak tohle je super receptík.Použila jsem sice obyčejné hřibky,a je to skvělá čalamáda.:-)):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 10. 2009 18:32

Levik, no, dala jsem ji a neloupala. Už jsem to tak dělala, výsledek byl OK;-)

pipre pipre

10. 10. 2009 16:31

Jani, aspoň ochutnat mi snad dáš, ano?:-):yes:+3.

Levik Levik

10. 10. 2009 16:29

Jani opravdu,tam dáváš salátovou okurku?:-O ještě jsem jí nezavařovala;-)

Pejli Pejli

10. 10. 2009 16:16

šmankotky!! doufám, že jednu skleničku na odzkoušení dáš :-D, letí boďka :yes:

Levik Levik

10. 10. 2009 15:59

Jani recept vypadá lákavě,:-pdoufám,že mě švagr nějaké václavky dodá a vrhnu se na čalamádu,uděluji bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda z václavek recepty z václavek uchování václavek vaclavky calamada václavky použití čalamada z hřibku jak uchovat václavky čalamáda jak se zavařují václavky václavky v nálevu čalamáda s okurkami václavky václavky recept nálev na václavky salát z václavek čalamáda s václavkama uprava vaclavek recep na calamadu čalamáda s václavek calamada recept

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, okurka salátová, cibule, chilli paprika čerstvá, houby václavky, ocet, voda, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APJP