Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin falešný hruščák

Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám v kuchyni zavoní hrušky s kořením na nadýchaném koláči.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

28. 9. 2009 15:38

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

3 koláče

Nutriční hodnoty

Energie35 765 kJ / 8 548 kcal
Bílkoviny130,26 g
Tuky419,48 g
Vláknina52,80 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 3,38 g
Sůl8,35 g
Sacharidy975,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Proč falešný hruščák? Tak jsme dělali vždy, když došly sušené hrušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

29. 9. 2009 11:26

Díky za připomenutí receptu, hoodně dlouho jsem je nepekla a navíc, skoro doslaova ho mám v sešitu :-!:-D:-p;-):yes:

mirca75 mirca75

28. 9. 2009 22:56

Jendo:-)máš to za 1;-).Vééélmi podobný koláč znám a občas i dělám,takže pro známou a výtečnou chuť:-p a pěkné fotečky ti posílám boďku:-).

Angel 666 Angel 666

28. 9. 2009 20:09

Tedy, Jendo, tohle musím hodně brzo vyzkoušet, to bude dobrůtka:-p. Bodík dávám hned:yes:!!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 9. 2009 19:42

No, jo, Jendo. Nevidím vůbec nic, co by mi bránilo ho udělat a že vypadá výborně. Jenže, tohle bych asi nezvládla neochutnat, tak budu muset popřemýšet;-), rozhodně vypadá super a zase mám hlad:-(;-):yes::yes:

pipre pipre

28. 9. 2009 16:12

Jendo, tak teď jsi mi udělal těmi hruščáky takové chutě, že si to ani neumíš představit;-( Hruščáky jsou totiž moje nejoblíbenější koláče:-p::-)) Na těsto mám téměř stejný recept (s olejem i máslem) a hruškovou nádivku dělám úplně stejně. Také pokapávám máslem s rumen. Recept jsem našla před pár dny, dala mi ho před léty teta z Valašska na malém papírku a já ho nemohla najít. Mám slíbené sušené hrušky a už se strašně těším, až si upeču pravé valašké frgály:-p A máš pravdu, pokud se hrušky správně okoření, je nádivka výborná i z čestvých hrušek. Dávám první bodík:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: maminčiny recepty hrušková nádivka hrušky recepty hrušková nádivka do koláčů sušené hrušky na frgále sušení hrušek maminčiny recepty cz sušené hrušky recept valaske frgaly náplň ze sušených hrušek kolac ze susenych hrusek sušené hrušky hruškový koláč na plech recept na posypku frgály recept hrušková povidla ze sušených hrušek nádivka ze sušených hrušek klobasník recept mamincin hruskovy kolac hrušková náplň

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, cukr vanilkový, hruška, cukr, povidla švestková, badyán, skořice, koření hřebíček, šťáva citronová, rum, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Maminčin falešný hruščák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQNp