Zelenina v soli
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu jednoho roku. Zelenina zůstane krásně křupavá a jako čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
28 sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 42 944 kJ / 10 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 424,80 g |
Tuky | 82,96 g |
Vláknina | 884,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 215,97 g |
Sůl | 8 038,64 g |
Sacharidy | 1 512,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Na fotkách je ukázáno před a po zasypání solí a to růžové nahoře je už provlhčená sůl, která vytvoří pevnou krustu a vše uzavře. Máme takhle připravenou čerstvou zeleninu rok do další várky. Tahle dávka vydrží asi na rok. Ta zelenina v kg je neočištěná, pak je toho méně.
Před použitím naloženou zeleninu velmi dobře propláchnout pod tekoucí vodou a solit až po přípravě jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2016 19:07
13. 11. 2012 20:47
13. 11. 2012 14:13
3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli.
Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
se solí, napěchujeme do sklenic a nahoře ještě trochu posolíme.Uzavřené sklenice skladujeme ve tmě a chladu(sklep).
Do směsi je možné přidat i 25dg zelených natí(celer,petržel).Ještě
se minestalo,aby se směs zkazila, je aromatická a kromě buchet se dá přidávat téměř do všeho.
29. 9. 2009 00:19
29. 9. 2009 00:05
28. 9. 2009 23:56
27. 9. 2009 18:50
Já i kyselinu citronovou nahrazuju šťávou z citronu. Cokoliv hotového z obchodu v sobě už něco "chemického" má.
27. 9. 2009 16:19
27. 9. 2009 16:02
27. 9. 2009 14:34
27. 9. 2009 13:59
27. 9. 2009 13:32
27. 9. 2009 13:24
27. 9. 2009 13:21
27. 9. 2009 13:01
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 18 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 2 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 12 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 13 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelenina do polévky v soli zavařování zeleniny strouhaná zelenina v soli korenova zelenina v soli mrkev v soli recepty na zavařování zeleniny zavařování zeleniny do polévky zelenina v soli do polévky mleta zelenina v soli mrkev a petržel v soli kořenová zelenina v soli recept zelenina vsoli závařování celeru polévková zelenina v soli strouhaná zelenina petržel v soli zavařování se solí nakládaná zelenina v soli strouhana mrkev v soli zavařování zeleniny na svíčkovou
Suroviny: mrkev, petržel, celer, sůl
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
15 názorů