Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z mrkve

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 9. 2009 12:45

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 531 kJ / 2 756 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy660,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2020 15:14

Marinazhodonina: Nemusíte

Marinazhodonina

8. 7. 2020 09:31

Dobrý den, musím tam dávat tu kůru? Mně tam ty kousky vždycky vadí. Děkuji za info :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 6. 2014 17:00

Moravanda: Tak jsem sama zvědavá, jak bude chutnat;-)

Moravanda

22. 6. 2014 16:02

Tak jsem zrovna vykonala pokus podle tohodle receptu. Chuť je překvapivě moc dobrá, jen toho cukru bych příště dala možná míň. Zdá se mě to zatím moc sladký. Jen jsem to trochu upravila a dala jsem kůru z jednoho a šťávu ze dvou pomerančů. Uvidíme jaká bude až vystydne. V každém případě, děkuji za recept :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 2. 2014 22:36

OLGA NESVĚCENÁ:;-) určitě ano:-)

OLGA NESVĚCENÁ

13. 2. 2014 21:40

Chtěla bych vám jen sdělit,že jsem vloni dělala různé marmelády - i kombinované.Např.švestka a rebarbora,jahodu s ananasem,meruňku s mátou,marmeládu z plátků růží,ale i z Aronie s vínem a rumem ( pro muže).Je to lahoda,když je to po domácu vyrobené.:-pwww.toprecepty.cz

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 6. 2012 20:16

Věrka R.: Holt-hatláma-patláma, melanž, to je fuk! :-D:-D Díky:-!

Věrka R.

11. 6. 2012 20:05

Ty jabka se můžou klidně nastrouhat, tomu já říkám melanž, možná že je to nějaký výmysl.:-))To co myslíš ty kuličky na keři, on je dost divně cítit, ale v té marmeládě to není tak cítit, tak to budou ty správný kuličky. Snad se povede, pokud se do ní pustíš.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 6. 2012 18:03

Věrka R.:s melanží z jablek??:-O Máš tady někde recept na něco takového? Já už vím, jak vypadá ten bez, někde jsem zde vložila foto medu z něj. Pak teda budou na tomtéž keříku černé kuličky..říkám to správně?? No, co chceš, ženská z města:-8:-8

Věrka R.

11. 6. 2012 17:06

Jani R, ty neznáš bezinky? Dělají se z nich různé likéry, víno atd. Teď kvetou a květům se říká kosmatice. Bobulky musí být zralé, ty se vylisují, nebo povaří a přez síto protlačí šťáva a ta se vaří do zhoustnutí s melanží z jablek, pak se přidá cukr a po dosažení dostatečné hustoty se steriluje. Jinak teď si občas dělám lívanečky s přidáním květů kosmatic, na to dám šlehajdu a je dobrota hned, zrovna dneska jsem je dělala.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 6. 2012 15:09

Věrka R.:ty bobulky černého bezu mne budou strašit, dokud je nebudu mít v ruce, abych náhodou neudělala marmeládu z něčeho jedovatého!:-D

Věrka R.

11. 6. 2012 14:58

Té mrkve jsme měli asi tak slabší půlku a angrešt má hodně pektinu, tak to i pěkně zahustí. To samé je s jabkama, nesmí být moc měký a přezrálý. Taky mají hodně pektinu. Jabka zase s velkou oblibou přidávám do marmošky z bobulek černého bezu. To je pak taky moc dobrá marmeláda. Tam se jablek tolik nedává, ale vždycky jsem dávala tak 3-5 na jednu várku a hotové marmelády bylo tak 5 sklenic. Dostane to dobrou chuť a ještě to pomůže zhoustnout.

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 6. 2012 09:58

Věrka R.: tak to vůbec není špatný nápad!!! Díky a ještě, pokud se vrátíš tady k tomu receptu..půl na půl?

Věrka R.

9. 6. 2012 07:44

Na náhodných receptech na mě juknul tento recept. Přidám naší zkušenost. Byla velká úroda angreštu i mrkve a tak jsme to zkusili spojit. Vyšla z toho moc dobrá marmeláda, chutí hodně podobná meruňkové.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 10. 2010 20:40

eblan, tak ať se povede.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: báječné recepty z mrkve marmelada z angrestu a mrkve mrkvová marmeláda marmeláda dzem z mrkve mrkev marmeláda džem z mrkve a pomeranče marmeláda z jablek a mrkve marmeláda angrešt a mrkev meruňková marmeláda s rumem marmeláda z mrkve a jablek džem z angrestu a mrkve pomerančová marmeláda s mrkví recepty z mrkve angrešt a mrkev marmeláda z bobulí černého bezu meruňková marmeláda z mrkve marmeláda mrkev džem angrest a mrkev moje dobra marmelada

Suroviny: mrkev, cukr, šťáva citronová, šťáva pomerančová, kůra pomerančová

TopRecepty.cz

Marmeláda z mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZ01