Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

3. 10. 2009 18:56

Suroviny

Porce: 8-10

Nutriční hodnoty

Energie22 881 kJ / 5 469 kcal
Bílkoviny371,08 g
Tuky397,59 g
Vláknina40,10 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 7,07 g
Sůl17,88 g
Sacharidy82,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Během vaření není použit ani gram mouky, jelikož samotná zelenina se smetanou provede zahuštění. Někdy je nutno doředit i mlékem nebo vodou - dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Colombo65 Colombo65

30. 10. 2009 22:35

Ivettt - jo a bobkáču tak 4-5 listů a 8-10 noveho koření. Soráč:-)):-)):-))

Colombo65 Colombo65

30. 10. 2009 22:33

Ivettt - neboj to dáš - bobkáč a n.koření přidáš k té zelenině co dáš do toho pekáče. A to maso se se svazuje proto, aby zůstal přiměřeně oválnej tvar a nebyla z něj placka. Neboj se toho a prostě to maso převaž a stáhni tak, aby to byl váleček. Hodně štěstí a ta chuť je automatická. Jo a dej mi vědět jak jsi dopadla, ale věřím, že to dáš.:yes::yes:

Ivettt

30. 10. 2009 22:23

:-)Zdravím,tak tohle vypadá hodně lákavě,ale jelikož to budu dělat úplně poprvé a nechci to pokazit-kdy dám ten bobkový list a kolik a nové koření kdy a kolik.Děkuji moc totky jsou užasné.No vlastně ještě to balení masa nevim jak:((

pipre pipre

3. 10. 2009 22:58

Mně se naopak zase zdá, že při takovém množství zeleniny ten litr smetany je akorát. Zeleniny je opravdu dost a po rozmixování je z ní hustá kaše a ten litr se v ní ztratí. A ještě to hustí zakyska.

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 10. 2009 22:29

Otíku, taky si myslím, že litr smetany je zbytečně hodně, ale jinak to opravdu nemá chybu!:yes:

Renča

3. 10. 2009 22:25

co jsem vdaná, a to je už hoodně dlouho, dělám svíčkovou jedině takto, i s tou hořčicí a karamelem. Jen tam tedy neleji 1 litr smetany na vaření, jen 300 ml.
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.;-)

Paprika Paprika

3. 10. 2009 21:17

Colombo - já svíčkovou dělám z jakéhokoliv pěkného kousku hovězího, např. moje tchýně ji dělá nejraději z krku, z pravé svíčkové ji nedělám nikdy. A také nezahušťuji moukou. Dávám hodně zeleniny, hlavně celer, protože omáčka je pak krásně světlá;-). Moje sousedka ji zase nakládá a peče v troubě, stejně jako ty zde.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.:-p:yes:;-)

Colombo65 Colombo65

3. 10. 2009 20:37

Kdyby to byla svíčková tak to tak pojmenuji, ale je tam hovězí plecko a jiné drobnosti lišící se od svíčkové. Nicméně ať si tomu říká kdo chce jak chce hlavně ať Vám chutná a hlavně bez " móóóky " !!!
:-D:-D:-DP.S. Brněnské hantec - móka = mouka:-)):-)):-))

Paprika Paprika

3. 10. 2009 20:18

Colombo - takže je to vlastně téměř svíčková, že?

Eliza Eliza

3. 10. 2009 20:03

Tak tento postup vůbec neznám... Rozhodně ukládám a už se těším, až budu mít tu čest podle receptu vařit a ochutnat výsledek. :-p

spagetka spagetka

3. 10. 2009 19:18

:-*:-p:-p:yes:

pipre pipre

3. 10. 2009 18:58

Super! :-):yes:+1.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: naložení svíčkové pečená svíčková pečená svíčková na smetaně pečená svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně pečená pecena masa svíčková z hovězí plece pečená svičková omáčka hovězí plec svíčková hovězí plec recept plecko na smetaně plec na smetane pečená hovězí plec hovězí plec recepty svíčková pečeně cukeťák s mrkví naložená svíčková na smetaně recept hovězí na smetaně svíčková na smetaně naložená hovězí svíčková pečeně

Suroviny: plec hovězí, petržel, mrkev, celer, cibule, smetana na vaření, smetana zakysaná, špek uzený, máslo, sůl, hořčice plnotučná, bobkový list, koření nové koření

TopRecepty.cz

Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQDB