Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková omáčka:

Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

2. 10. 2009 11:24

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 527 kJ / 1 321 kcal
Bílkoviny121,11 g
Tuky75,83 g
Vláknina9,43 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,10 g
Sacharidy33,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vařím-li polévku (vývar), tak pořádný hrnec jednou za 14 dní. Většinou použiji kuřecí droby, slepici, hovězí maso, přidám zeleninu, koření, špetku soli. Asi po 1 a 1/2 hod. polévku přecedím, maso oberu, menší kousky dám do polévky a větší nechám na omáčku.

Všechno dělám od oka, ale chce to stále chutnat a podle své chuti dochutit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana Pá

2. 10. 2009 20:43

Děkuji za vysvětlení:yes: s "těma-moukama":-O to musím napřed vyzkoušet;-):-?, ale učit se musí každý, ne:-?:-D

Levik Levik

2. 10. 2009 19:45

Já odjakživa používám polohrubou mouku,když zaprašuji v tekutině,přímo z ruky potom hrubou moukou.Můžeš použít i sladkou smetanu,ale já používám zakysanou 15-20%.:-S

Jana Pá

2. 10. 2009 16:21

:-p,to musím vyzkoušet, jen se bojím:-O té zakysané smetany:-O, není lepší sladká:-? a Evi, polohrubá mouka, já vždy dávám jen hladkou, ale za vyzkoušení to stojí a obrázek je k "nakousnutí":yes::-D

bara.it bara.it

2. 10. 2009 14:27

Neni nad ceskou klasiku.:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková omáčka svíčková omáčka recept recept na svíčkovou omačku recept svičkova omačka jak dochutit svíčkovou omáčka svíčková svíčková na smetaně jak se dela svickova omacka recepty svickova omacka hovězí svíčková omacka čím dochutit svíčkovou příprava svíčkové omáčky příprava svíčkové top recepty omáčky recept svíčková na smetaně jak se dělá svíčková jak se vari svickova recepty na svíčkovou omáčku omačky svíčková svíčková

Suroviny: maso, vývar masový, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, tymián, bobkový list, mléko, mouka polohrubá, smetana zakysaná, cukr, máslo, šťáva citronová, slanina

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka:

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4R5V