Svíčková omáčka:
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 527 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,11 g |
Tuky | 75,83 g |
Vláknina | 9,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 33,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vařím-li polévku (vývar), tak pořádný hrnec jednou za 14 dní. Většinou použiji kuřecí droby, slepici, hovězí maso, přidám zeleninu, koření, špetku soli. Asi po 1 a 1/2 hod. polévku přecedím, maso oberu, menší kousky dám do polévky a větší nechám na omáčku.
Všechno dělám od oka, ale chce to stále chutnat a podle své chuti dochutit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 10. 2009 20:43
2. 10. 2009 19:45
2. 10. 2009 16:21
2. 10. 2009 14:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 28 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 4 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 12 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 5 minutami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 14 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 30 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 35 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 4 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 4 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: svíčková omáčka svíčková omáčka recept recept na svíčkovou omačku recept svičkova omačka jak dochutit svíčkovou omáčka svíčková svíčková na smetaně jak se dela svickova omacka recepty svickova omacka hovězí svíčková omacka čím dochutit svíčkovou příprava svíčkové omáčky příprava svíčkové top recepty omáčky recept svíčková na smetaně jak se dělá svíčková jak se vari svickova recepty na svíčkovou omáčku omačky svíčková svíčková
Suroviny: maso, vývar masový, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, tymián, bobkový list, mléko, mouka polohrubá, smetana zakysaná, cukr, máslo, šťáva citronová, slanina
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
19 názorů