Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák s citronovou omáčkou

Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu lahodí i očím.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 53 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 33 min

53 min (20 min příprava + 33 min tepelná úprava)

20. 9. 2009 17:26

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 412 kJ / 1 294 kcal
Bílkoviny61,98 g
Tuky99,99 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy35,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nemá rád chřest, může jako přílohu použít malé vařené brambůrky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

28. 5. 2015 09:01

Dneska budu dělat omáčku k lososu;-), máme ji moc rádi:yes:

hosta hosta

2. 11. 2014 13:24

Použila jsem tu citronovou omáčku na pstruha - je moc dobrá, neprávem zapomenutý recept, ostatně jako mnohé starší:-) Přidala jsem fotku. Využila jsem i dobrou radu - možná odsud - mít citrony v mrazáku a pak je celé strouhat;-)

mirek

27. 11. 2012 00:18

super:-p

Bonpari

23. 11. 2012 14:07

Zdravím Vás, je tam malá nesrovnalost - v seznamu surovin pro omáčku není o vejcích žádná zmínka, ale podle postupu máme přidat do omáčky žloutek:-O

Katka

22. 4. 2012 19:06

Ta citronová omáčka je s tím tuňákem naprosto úžasná lahůdka. :-p

spagetka spagetka

27. 3. 2011 12:49

A jéj, tenhle recept mi unikl - v citronové omáčce nevidím nic, proč by nešla i ke slaným pokrmům - ale tady záleží na chuti každého, to je fakt ;-):-p:yes::yes:

Zuzik

27. 3. 2011 12:38

Tak jsem to uvařila, akorát místo chřestu jsem si udělala brokolici v páře. Všechno bylo skvělé, hlavně citronová omáčka (dokonalost sama), ale zkombinované vše dohromady mi to už tak skvělé nepřišlo. Citronovou omáčku bych spíše viděla u něčeho sladkého - nevím lívance, zmrzlina, ale k tuňáku mi prostě nešla. Jinak ale dobré ;-)

Paprika Paprika

21. 9. 2009 10:04

Tohle bych chtěla strašně ochutnat. Vypadá to náramně.:-p :yes:

Eliza Eliza

20. 9. 2009 21:21

Tuňák je vynikající a už jsme ho dlouho neměli - také není nejlevnější ;-). No a s chřestem...:-p nemůže být jiný, než výborný!!! Takže ukládám...

vybusna vybusna

20. 9. 2009 20:32

co sa tyka chrestu....ja by som si ho rozhodne nevymenila....skor by som vymenila rybu ;-)...ale to je bohuzial len moja chyba ze nejem ryby:-/

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: citrónová omáčka k rybě tuňák recept citronová omáčka k lososu tuňák recepty citronová omáčka na rybu omáčka k tuňákovi citronová omácka na ryby recept tuňák tuňák s omáčkou tuňák citrónová omáčka ke steaku omacka k tunaku recept na tunaka omáčka na tuňáka ryba s citronovou omackou recept na přípravu tuňáka příprava tuňáka omáčka k rybe losos s citrónovou omáčkou tunak pohlreich

Suroviny: tuňák, olej olivový, sůl, pepř, rozmarýn, chřest, citron, smetana ke šlehání, žloutek, med, máslo, sůl, rozmarýn, citron

TopRecepty.cz

Tuňák s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8Kr