Povidla pečená v troubě
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 413 kJ / 4 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 137,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.
Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2012 08:51
6. 9. 2012 21:05
6. 9. 2012 15:28
30. 8. 2012 19:07
21. 8. 2012 17:54
8. 8. 2012 07:49
1. 8. 2012 13:54
vřele všem doporučuji!!!
15. 9. 2011 10:58
6. 9. 2011 08:58
5. 9. 2011 11:08
Dělají se samozřejmě po menším množství ale mi to nevadí - spíš mi to vyhovuje. Co si natrhám, to zrovna udělám . Takže asi tak po kilu. Nejdřív jsem je trošku rozkutrovala s cukrem, pak dala do pekárny a zapla na "zavařenina". Mi ten program trvá asi tak hodinu. A v podstatě už se pak nemusíš starat. Já takhle dělám marmelády. Ale na ta povidla jsem se chodila dívat . No a ten program jsem opakovala 4x. U posledních dvou jsem pekárnu nechávala i otevřenou, ať se voda odpaří a zhoustnou. S povidly to byl můj první pokus. Příště (dneska) hodím do pekárny i pár celých švestek, ať tam mám i vyvařená jádra (kdysi se prý povidla vařila i s jádry - pro chuť) a buď přidám ještě jednou hodinu programu nebo místo cukru (dávala jsem jen trošku) tam dám želírovací cukr. Ať mám i několikaterá povidla úplně tuhá. Teď ta první nejsou úplně tuhá, budou taková mazací ale taková potřebuji taky.
5. 9. 2011 10:17
A jak jsi to delala v pekarne?
5. 9. 2011 09:55
Jo, taky jsem si nejdřív myslela, že z toho mám sušené švestky ale bylo to na uhel. Veškerá tekutina pryč. Možná by to chtělo pekáč menší ale hluboký, ať nemá šťáva tolik šancí se odpařit. Ale já jsem druhou várku už neriskovala. Zvolila jsem pekárnu a mám to bez starostí
4. 9. 2011 15:57
4. 9. 2011 15:00
Díky za reakci . Troubu budu mít v pohodě. Peču často a bez problémů. Možná to bude švestami. Nebyly až tak přezrálé a to byla asi chyba - měly být měkčí. Pekáč šel naštěstí zachránit .
3. 9. 2011 21:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 37 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla
Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum
Povidla pečená v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RX7
58 názorů