Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidla pečená v troubě

Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby odležení

380 min (80 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby odležení)

9. 9. 2009 21:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 413 kJ / 4 879 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 137,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.

Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Beta

3. 9. 2011 21:11

Tak vám nevím. Dělala jsem povidla podle tohohle receptu a po dvou hodinách na těch 150 st. totálně spálené a připečené. Doufám, že aspoň plech půjde umýt a nebudu ho muset vyhodit :-))

Danca

28. 8. 2011 06:34

Pečena povidla víborná dělala jsem je teď poprvé.nejprve tak jak je recept a do druhé várky jsem ke konci přidala skořici a hřebíček vůně chuť úžasná pak už jen trochu rumu a buchty budou jedna báseň.mj.ty jabl.povidla v troubě by mně taky zajmalo prosím o info na emajl Dancacepelkova@seznam.cz děkuji moc :-KPečena povidla víborná dělala jsem je teď poprvé.nejprve tak jak je recept a do druhé várky jsem ke konci přidala skořici a hřebíček vůně chuť úžasná pak už jen trochu rumu a buchty budou jedna báseň.mj.ty jabl.povidla v troubě by mně taky zajmalo prosím o info na emajl Dancacepelkova@seznam.cz děkuji moc

lennullka29

11. 8. 2011 18:45

Katka B.: jak rychlou variantu ? tohel je strasný troubu zapnutou na 15 hodin

Katka B.

2. 8. 2011 20:56

Moc děkuji za recept. Povidla jsem dělala poprvé v životě a musím uznat, že se povedly. Dělala jsem "rychlou" variantu a jsem skutečně nadšená - nic se nepřipálilo, pekáček šel umýt v pohodě a hlavně povidla jsou úúúúžasná. Ještě jednou díky :-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

17. 9. 2010 10:07

MOC PROSÍM vás děvčata, která znám, zda by byla ochotná mi napsat reference na povidla dělaná tímto způsobem. My zatím děláme dva druhy a to v DP, které se hodí spíše na nalívance a druhé způsobem dlouhého a přerušovaného vaření na sporáku, do buchet a která jsou nejlepší. Rád bych zkusil tyto v troubě, ale chci mít jistotu. Švestek mám letos nic moc. Kdyby jste to šlo, napište mi do Moje vzkazy, nebo se spojte přez Skypo , nebo vzkazem přez ty se kterými se Skypem bavím. Díkly Václav.
Věrko a ty jabka mne taky moc zajímají. Napiš mi.

eva hubova eva hubova

8. 9. 2010 18:06

Heli,zkusím i ty Tvoje s tou citrónovou šťávou:yes:+10

Tana K

28. 9. 2009 19:51

Tak tato povidla nemají chybu! Jiná povidla než pečená už dělat nebudeme. Nepřipálila se ani švestička, pekli jsme bez pečicího papíru a i tak šel plech po dlouhém pečení naprosto v pohodě umýt. Povidla jsou nesmírně lahodná, hustá, chutnají skoro jako čokoláda.:-) Promíchali jsme je až těsně před plněním do sklenic. Díky za recept, je vynikající.:yes:

Věrka.

10. 9. 2009 08:18

Tento recept je moc dobrý a Václavovi můžu zdělit, že se takto dají zavařovat i jablka, taky je dělám a jsem spokojená.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 9. 2009 06:55

Hello. To se mi taky líbí. Už jsem se jednou zkradl, ale tohle bych vyzkoušel. Ale přišlo to pro mne pozdě. Ale uložím si to a do příštího roku a jak se říká " Když budu živ a relativně zdráv" snad vyzkouším. Možná že žena zapomene na můj prvý nezdar. HI HI. (Zvláště se mi líbí ten pečící papír)

pipre pipre

10. 9. 2009 00:11

Já dělala povidla dvakrát, pokaždé jiným způsobem. Jednou jsem je umlela na mlýnku na maso a nepotřebovaly ani zamíchat..zkoušela jsem zamíchat poprvé čtvrt hodiny před koncem (celkem 3 hodiny)..podruhé jsem je rozmixovala a jen náhodou jsem zkoušela zamíchat a už jsem cítila, že musím hlídat, trochu se ke dnu lepily..možná to bylo i tím, že ty první byly víc zralé, měkké, ty druhé trochu tvrdší..:yes:+4

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2009 23:22

Já jsem právě dovařila ta povidla bez míchání. Krom opařeniny na prstě bez větších závad. Tohle je teda taky fajn;-):yes::yes::yes::yes: Hello, fakt tlakáč 5 litrů a ani náznak připáleniny!!!!!

Hella Hella

9. 9. 2009 22:19

Ano, je to velmi podobné, jen jsem chtěla, upozornit i na tuto možnost. Povidla od Iness jsem dělala, 2 kastroly připálila a nemít přípravek na trouby od Amway, musela bych je vyhodit. Proto už nadále budu dělat jen tyhle. To připálení byla moje chyba. Dělala jsem to na kachlových kamnech a asi jsem moc přikládala :-//.

Paprika Paprika

9. 9. 2009 22:03

To je asi na stejném principu jako povidla bez míchání od Iness. Hello - máš krásné kachle. +;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla

Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum

TopRecepty.cz

Povidla pečená v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RX7