Ostružinový likér
Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete. Ale věřte, že s prvním douškem takového domácího "šnapsu", na ni zapomenete!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 35 146 kJ / 8 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 350,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výroba cukrového sirupu je u tohoto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/7760-merunkovy-lik...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2022 13:01
Zdravím, proč mi likér zdžemovatěl? jak se tomu vyvarovat a lze nějak napravit?
12. 8. 2014 18:42
Petra: ještě dodám - pokud mate velkou úrodu (ta naše taky letos vypadá slibnê ), zkus z nich džus nebo marmeládu - taky vynikající
12. 8. 2014 14:34
Petra: Petro, recept je z knihy Ovocné a zeleninové napoje, kde používají 80% líh (dopíšu do receptu - měla jsem tehdy domací 70% slivovici, ale 80% konzumní lih se dá koupit, dívala jsem se).
Na použití vodky jsem se ptala manžela, poradil vlastně totéž, co casino.
Na použití vodky jsem se ptala manžela, poradil vlastně totéž, co casino.
12. 8. 2014 12:40
Při fffší neúctě, ale po přečtení komentáře od cathleen: mi přijde že autorka nerozlišuje vodku (40%) od lihu (96%)
Petra:
Při použití vodky cukr rozpusťte přímo v ostr. šťávě a nepřidávejte žádnou vodu; na litr sladké šťávy dejte minimálně 2 litry vodky.
Petra:
Při použití vodky cukr rozpusťte přímo v ostr. šťávě a nepřidávejte žádnou vodu; na litr sladké šťávy dejte minimálně 2 litry vodky.
12. 8. 2014 10:10
Ahoj,
letos mám velkou ůrodu a chtěla bych to zkusit,ale nemohu sehnat líh.
mohu tam nalít vodku40%?Nebude se to nějak kazit?
Díky za odpověd.
letos mám velkou ůrodu a chtěla bych to zkusit,ale nemohu sehnat líh.
mohu tam nalít vodku40%?Nebude se to nějak kazit?
Díky za odpověd.
16. 9. 2013 07:36
VHS: lehce nakvasit....asi jako když se začne "kazit" - kvasit třeba potevřený zapomenutý kompot (ucítíš to i ve vůni, stačí 1-1,5 dne nechat v teple místnosti). Stačí ti to takhle?
8. 9. 2013 19:10
Co je mysleno tim nakvasit??? Dekuji za odpoved.
25. 7. 2013 14:16
kaculencicka: urcite bych pouzila tu vodku.
25. 7. 2013 14:00
Líh???Myšleno třeba vodka???Nebo mám jít do lékárny a koupit litr lihu???Porďte!!!Díky!!!
29. 9. 2009 12:30
To musí být dobrééé, hned bych si usrkla
16. 9. 2009 09:53
Nechceš zaskočit k nám na dvůr? Jsou beztrnné....
Ale vážně - uvažuju, že i tenhle likér vyzkouším, aspoň z poloviční dávky
Ale vážně - uvažuju, že i tenhle likér vyzkouším, aspoň z poloviční dávky
16. 9. 2009 09:49
Cathleen, to musí být dobré, ale ty ostružiny sice jsme obklopeni hlubokými lesy, ale ani pořádně nevím kde tu rostou +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 37 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 5 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Další recepty
Tématické fráze: domácí ostružinový sirup ostružinový sirup recept na ostružinový sirup ostružinovy sirup za studena ostružinový sirup recept sirup z ostružin recept ostružiny v rumu griotka z ostružin domácí sirup recept ostružinovy ostružinový kompot vyroba domacich likeru domácí sirup z ostružin ostružiny v lihu domaci vyroba likeru domácí ostružinový sirup za studena ostružinový sirup bez vaření sirup z ostružin vyroba ostružinoveho likeru vyroba likeru ostružinový kompot recept
Suroviny: ostružiny, voda, voda, sirup cukrový, líh
Ostružinový likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRzp
12 názorů