Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát ze zelených rajčat

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 9. 2009 15:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 501 kJ / 5 617 kcal
Bílkoviny46,76 g
Tuky16,02 g
Vláknina102,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 284,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Salát je pikantní, sladkokyselý. Jeho výrobou se zbavíme rajčat, která nám na podzim už nestihnou dozrát.

Není vhodný pro děti a těhotné ženy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana

29. 8. 2014 13:26

ahoj já toto dělala loni moc všem zelená naložená rajčata chutnala a tak pro velký úspěch letos dělám zase dávám bodík:yes::-K

Petra Ku. Petra Ku.

22. 10. 2013 17:53

Ivi, málem jsem zapomněla přiložit fotku, dělala jsem už před nějakým tím dnem, tak asi skleróza :-8 Jsem zvědavá, jaký ten salát bude, už po uvaření za čerstva mi dost chutnal ;-):yes:

yoolo

4. 10. 2013 18:47

Nezralá rajčata Lycopersicon esculentum
* Převládajícími glykosalkaloidy jsou α-tomatin a α-solanin.
* Obsah solaninu v zelených rajských jablkách se pohyboval od 30 do 150 mg na kilogram. V červených plodech jsou podlimitní koncentrace.
* Obsah tomatinu v zelených rajčatech těsně po sklizni se pohybuje v koncentracích 50 až 80 mg na jeden kg v čerstvých plodech. Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule.
* Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
* při běžných „kuchyňských“ teplotách do 150 °C nedochází v obsahu tomatinu téměř k žádným změnám. Příčinou poklesu tomatinu ve výrobcích je pravděpodobně jeho hydrolýza v kyselém prostředí.
Zdroj : http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=117&...

magdalenka magdalenka

2. 10. 2013 10:17

Petra Ku.:ja som tie prťavky neprekrajovala...do 2 cm priemeru sú - také strapcovité;-)

Petra Ku. Petra Ku.

2. 10. 2013 10:15

cathleen: Ivi, můžu ti říct, že asi tak rok nechci malá prťavá rajčátka ani vidět :-D To je mazec, 3 kila těch potfor očistit a překrájet :-) Nicméně, dílo se zdařilo, směs mi chutnala i jen tak povařená, bez zavařování. To jsem dělala včera večer, 2 skleničky se mi nechytly, tak to převařím dneska. Ale chuťově je to fakt mňamka :yes:

cathleen cathleen

2. 10. 2013 09:11

magdalenka: děuju za rychlou radu :-K

Petra Ku.: já bych ta malá rajčátka překrojila napůl, i když pokud jsou opravdu maličká, budou to krásné zelené kuličky - jednohubky;-)

magdalenka magdalenka

1. 10. 2013 13:46

Petra Ku.: ja som jednu feferónku dala na dno, druhú skoro na vrch. Sterilizáciou sa to celé povarí a je to ostré celé. Ak chceš tak prekroj, ja som nad tým nejako nerozmýšľala. A zaváram aj samotné feferónky, v malých fľaštičkách. K takému pečenému light bôčiku na studeno je to u nás nevyhnutná vec.;-)

Petra Ku. Petra Ku.

1. 10. 2013 13:12

magdalenka: Magdi, děkuju za radu. Máme jich hromadu a je mi líto je vyhodit na kompost ;-) Tu feferonku přidám... a ta se asi taky krájí na kroužky, že?

magdalenka magdalenka

1. 10. 2013 13:02

Petra Ku.: ja som zavárala aj cherry paradajky. Ak máte radi pikantné, pridaj aj feferónky, jednu dve na pohár. Ale novým korením šetrím, dávam menej ako čierneho.

Petra Ku. Petra Ku.

1. 10. 2013 12:59

Ivi, prosím tě - dají se takto zavařit i malá zelená cherry rajčata? A můžu je nechat vcelku, nebo rozkrojit? Děkuju za radu :-)
A kolik sklenic je z této dávky?

Jana Pá

17. 10. 2009 12:32

marisko, děkuji za radu:-K, dnes odpoledne to vyzkouším:yes::yes::-D

maris maris

17. 10. 2009 11:56

Jana Pá

17. 10. 2009 11:48

Cathlen a nemáš náhodou receptík na "čátní ze zel.rajčat":-?, dnes jsem obrala ve skleníku 5 kg zelených, něco zkusím nechat dozrát na okně, ale "hele,koukej:-D-syn z Phy:-D" mě včera volal a říkal, že čátní z těchto rajčátek je :yes:tady jsem recept nenašla, tak snad někdo poradí, díky:-K

Ivana79 Ivana79

28. 9. 2009 11:46

Že sa dajú zelené rajčiny aj grilovať,to som naozaj nevedela:-OEliza,musím to vyskúšať;-)A takýto šalát môže byť dobrý:yes:Myslím,že tých zelených je v záhrade ešte dosť,tak asi pár pohárov vyrobím:-))

HankaPu HankaPu

4. 9. 2009 23:39

Taky bych si dala takový salátek, ale jak říká Eliza, kde vzít zelená rajčata:-// :yes::yes: +

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nezralá rajčata rajče zpracovani rajcat recepty jak zpracovat nezralá rajčata zavařování nezralých rajčat jak nechat dozrát rajčata zpracování nezralých rajčat zpracování rajčat naložená zelená rajčata nezrala rajčata recepty recepty na zpracování rajčat co se zelenými rajčaty recepty z nezralych rajcat salát z nezralých rajčat čalamáda z nezralých rajčat zelené rajské rajčatové čatní ze zelenych rajcat čatní z nezralých rajčat nezralá rajčata recept rajče přihlášení

Suroviny: rajče zelené nezralé, cibule, voda, ocet, cukr, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Salát ze zelených rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E95l