Salát ze zelených rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 501 kJ / 5 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,76 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 102,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 284,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Salát je pikantní, sladkokyselý. Jeho výrobou se zbavíme rajčat, která nám na podzim už nestihnou dozrát.
Není vhodný pro děti a těhotné ženy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2014 13:26
22. 10. 2013 17:53
4. 10. 2013 18:47
* Převládajícími glykosalkaloidy jsou α-tomatin a α-solanin.
* Obsah solaninu v zelených rajských jablkách se pohyboval od 30 do 150 mg na kilogram. V červených plodech jsou podlimitní koncentrace.
* Obsah tomatinu v zelených rajčatech těsně po sklizni se pohybuje v koncentracích 50 až 80 mg na jeden kg v čerstvých plodech. Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule.
* Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
* při běžných „kuchyňských“ teplotách do 150 °C nedochází v obsahu tomatinu téměř k žádným změnám. Příčinou poklesu tomatinu ve výrobcích je pravděpodobně jeho hydrolýza v kyselém prostředí.
Zdroj : http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=117&...
2. 10. 2013 10:17
2. 10. 2013 10:15
2. 10. 2013 09:11
Petra Ku.: já bych ta malá rajčátka překrojila napůl, i když pokud jsou opravdu maličká, budou to krásné zelené kuličky - jednohubky
1. 10. 2013 13:46
1. 10. 2013 13:12
1. 10. 2013 13:02
1. 10. 2013 12:59
A kolik sklenic je z této dávky?
17. 10. 2009 12:32
17. 10. 2009 11:56
17. 10. 2009 11:48
28. 9. 2009 11:46
4. 9. 2009 23:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 hodinou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 59 minutami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 3 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 3 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 4 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nezralá rajčata rajče zpracovani rajcat recepty jak zpracovat nezralá rajčata zavařování nezralých rajčat jak nechat dozrát rajčata zpracování nezralých rajčat zpracování rajčat naložená zelená rajčata nezrala rajčata recepty recepty na zpracování rajčat co se zelenými rajčaty recepty z nezralych rajcat salát z nezralých rajčat čalamáda z nezralých rajčat zelené rajské rajčatové čatní ze zelenych rajcat čatní z nezralých rajčat nezralá rajčata recept rajče přihlášení
Suroviny: rajče zelené nezralé, cibule, voda, ocet, cukr, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
20 názorů