Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,36 g |
Tuky | 18,12 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,66 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 322,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.
Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.
Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2012 12:24
25. 4. 2012 10:58
8. 4. 2012 09:36
15. 10. 2011 10:37
27. 9. 2011 22:14
Důležité ovšem je, aby se těsto zpracovávalo velmi rychle a ihned po dotvarování knedlíků byly vkládány do vroucí osolené vody. Bramborové těsto nesmí mít žádné prodlevy ve zpracování- velmi rychle řídne.
Taky je dobré si brambory nepředvářet ( ve slupce) do úplného změknutí. Ještě se vařením v těstě dovaří.
Jinak jestli to nebude vadit, můžete mi písnout přesný recept (rozpis surovin) podle kterého je vaříte?
Rozdělení brambor - dělí se na tři typy :
Varný typ A je vhodný hlavně do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha. Hlízy jsou po vaření tuhé, pevné. Nemoučnatí a nerozváří se ani, když je v hrnci zapomenete o chvilku déle.
Varný typ B se hodí jako univerzální příloha. Dají se použít tak do salátů, gulášů, polévek a pro restování. Po varu se částečně rozsypávají a trochu moučnatí.
Varný typ C pouzívejte především na přípravu kaší a těsta. Dále se používá také na výrobu hranolků, bramboráků a bramborových placek. Mimojiné i proto, že hlízy po uvaření moučnatí a rozsypávají se.
27. 9. 2011 11:35
15. 7. 2011 12:07
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...
1. 2. 2011 13:42
Posílám bodík a děkuji za recept!
30. 1. 2011 18:31
29. 11. 2010 22:31
29. 11. 2010 21:55
28. 11. 2010 23:42
28. 11. 2010 10:54
28. 11. 2010 10:45
30. 9. 2010 17:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 23 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zvládnout bramborový knedlík hned napoprvé? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera je uděláte na jedničku
7 nejoblíbenějších druhů knedlíků: Naučte se kynuté, práškové, karlovarské, hrníčkové, bramborové nebo chlupaté
Jaké knedlíky patří do české kuchyně. Jaká je jejich základní příprava
Další recepty
Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík
Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jql4
130 názorů