Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (155×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 42 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez doby vaření a chladnutí brambor

60 min (42 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez doby vaření a chladnutí brambor)

6. 9. 2009 13:30

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 265 kJ / 1 737 kcal
Bílkoviny57,36 g
Tuky18,12 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 6,66 g
Sůl16,42 g
Sacharidy322,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.

Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.

Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

5. 3. 2017 14:28

zdenka.s: I recept může být napsán správnou češtinou, nebo spíše měl by být napsán. Na druhé straně s Vámi souhlasím, že tak silných výrazů, jaké používá kritik Miloš netřeba, zvláště když se ve svém textu taky chyb nevyvaroval!

zdenka.s zdenka.s

5. 3. 2017 13:02

Miloš: nezlobte se,ale mně tohle poukazovàní na chyby vadí a hodně, tohle jsou přece stránky o vaření. Nikdo není dokonalý, určitě ani Vy a myslíte,že nemůže být dobrý kuchař ten,kdo neovládá dokonale pravopis? A "zvěrstvo" je výraz absolutně nevhodný :-//

Miloš

5. 3. 2017 07:55

Dnes jsem se chystal udělat bůčkovou roládu s br. knedlíkem, a po jedné předchozí zkušenosti s nepovedenými knedlíky jsem si chtěl pro jistotu najít recept.
Tento recept je možná dobrý, ale to "kuchařinky orientovali" a dokonce zvěrstvo "aby jsme", mi bohužel dokonale zkazily chuť.:-(Dnes jsem se chystal udělat bůčkovou roládu s br. knedlíkem, a po jedné předchozí zkušenosti s nepovedenými knedlíky jsem si chtěl pro jistotu najít recept.
Tento recept je možná dobrý, ale to "kuchařinky orientovali" a dokonce zvěrstvo "aby jsme", mi bohužel dokonale zkazily chuť.

zdenekn

24. 1. 2017 02:11

Také dělám z den předem uvařených brambor. Ještě dávám muškátový oříšek, trochu oleje a mléka. Vejce stačí jedno. Vařím vždy na páře buď jako noky 15 minut nebo šišky 25 minut.

mirca75 mirca75

14. 1. 2017 15:47

Děkuji všem za milé komentáře, vyzkoušení a doufám, že recept potěší i další kuchaře/řky

Batman

14. 1. 2017 12:06

Dělal jsem ty knedlíky podle vás.. A musím uznat, že i Catwomen chutnaly. :yes: :-p

danielle72 danielle72

1. 12. 2016 22:11

:yes::yes::yes: Dnes jsem vyzkoušela ke kančímu masu z pomalého hrnce. Přidala jsem asi 4 lžíce mouky navíc. Knedlíky jsem dělala celkem 4, každý 2x8 minut - po obou stranách. Jsou výborné, měkké. :-)

klara155 klara155

29. 10. 2016 20:12

Jsou moc dobré:yes:

Deni

11. 1. 2016 16:50

Knedlíky jsem dělala poprvé. Dělala jsem vše přesně podle krásně rozepsaného postupu a knedlíky jsou výborné. Vůbec nejsou mazlavé a chutově jsou dobré. Můžu jen doporučit :)

Sarovka

27. 12. 2015 20:06

Mirko, k tomuto receptu se vracím pravidelně. Děkuji:-K:-K:yes:

Petu

8. 11. 2015 16:49

Vyborne. Knedliky delam cxa 2x za rok (tzn.skoro vubec) a podle tohoto receptu se podarily vyborne. Nadychanejsi i hezky hutne zaroven. Testo kompaktni, nerozvarily se,)).

Marek

6. 11. 2015 17:53

Super plnej nadšení jsem začal dělat knedle s tím že si udělám i plněné škvarkama. Ale sežral jsem ty škvarky dřív než jsem udělal to těsto. Ach jo

Jarda

31. 8. 2015 11:27

Diky za recept, delal jsem je poprve a povedly se bajecne. Pozval jsem svoje australske sousedy kteri neco takoveho nikdy nejedli a mel jsem velky uspech. Podaval jsem je s pecenou krkovici a spenat.

hanna

25. 1. 2015 14:09

dělám je často,jsou mněkké a nadýchané,dávám 2pol.lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu,mám recept po babičce.Pani Pujinka píše že je má mazlavé,zkuste tento recept.:yes:

zdenekn

1. 11. 2014 23:18

Přidávám ještě trochu oleje a nastrouhám muškátový oříšek,půl lžičky prášku do pečiva,vejce dávám jen jedno.A případně trochu mléka,aby nebylo těsto tuhé.Vařím vždy na páře v kapesníku 20-25 minut.;-)

1 2 3 4 5 6 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík

Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jql4