Anglická pomerančová marmeláda
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také výborná do dezertů nebo k sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 26 711 kJ / 6 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 572,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-2000 nejlepších receptů české a zahraniční kuchyně
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2019 12:33
Venezia: v té době jsem ho neměla
31. 5. 2019 08:02
A proč šťávu budu mačkat přes gázu. Proč nepoužít odšťavňovač?emakessner@seznam.cz
3. 11. 2013 19:38
Veronika.Hrozna: Taky doufám
3. 11. 2013 18:07
Jana Remkova:Díky za trpělivost s dotazy.Doufám ,že si mi to povede.
3. 11. 2013 16:32
Veronika.Hrozna: No, u nás hgo holky snědly hlavně na rohlíku s máslem, ale klidně bych dala i na perník
3. 11. 2013 14:40
Jana Remkova: Aha,proto ty pomeranče s hrubou kurou ! Výsledek je potom sladce hořký a hodně pomerančový ,už tomu rozumím !
K čemu se se dá kromě chleba s máslem ten džem ještě vhodně použit ,třeba k pečení ??? Jako náplň třeba do sušenek?
K čemu se se dá kromě chleba s máslem ten džem ještě vhodně použit ,třeba k pečení ??? Jako náplň třeba do sušenek?
3. 11. 2013 13:32
Veronika.Hrozna: Tak, jak to je na obrázku. Ta dužina tam zůstává
3. 11. 2013 12:31
Mám dotaz ! Ta kura se ořeže i s tím horkým podkladem,aby zustala jenom dužnina ,nebo se tam to bílé horké nechá na těch pomeračích a vaří se to s tím ???? Kura to vidím na fotce ,že je bez bílého podkuří,krasně očištěná.
Ale jelikož jsou pomeranče v síti tak to není vidět jestli je tam i to bílé pod kurou.
Nikdy jsem zavařeninu z pomeranču neochutnala,natož vařila ,ale mám chuť to vyzkoušet.
Ale jelikož jsou pomeranče v síti tak to není vidět jestli je tam i to bílé pod kurou.
Nikdy jsem zavařeninu z pomeranču neochutnala,natož vařila ,ale mám chuť to vyzkoušet.
20. 4. 2010 12:07
Nora - vari se to po dve hodiny kvuli uvolneni pektinu a samozdrejme zmeknuti samotnych pomerancu
10. 3. 2010 11:15
Tak tohle mi uniklo, kdysi jsem ji dělala ještě se zázvorem.Jani
10. 3. 2010 11:09
suzanna uff, to jsem si oddechla
10. 3. 2010 11:05
Jani, to vůbec neva, takhle mi to stačí. Marmeládu jsem nikdy nedělala, tak nedokážu odhadnout, jestli těch skleniček bude 5 nebo 15 Takhle aspon vím, že můžu zkusit klidně z celé dávky. Plus mínus čtyři skleničky určitě zbaštíme Díky
9. 3. 2010 11:24
suzanna já se strašně omlouvám, ale fakt už nevím, snad 4 skleničky? Už nemám ani jednu a v tom množství, kolik toho zavařuji každý rok v tom mám fakt zmatek
9. 3. 2010 11:20
Jani, prosím tě, kolik skleniček marmelády jsi z toho asi tak měla? Stačí přibližně. Chtěla bych vyzkoušet, jen nevím, jestli z celého množství nebo by mi stačilo z poloviny.... A ja chuťově dobrá?
8. 3. 2010 20:33
dvě hodiny se to vaří protože to tak má být
tak se neptejte a vařte neděkuju doupě (nora)
tak se neptejte a vařte neděkuju doupě (nora)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 14 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 21 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 1 hodinou
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 2 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Další recepty
Tématické fráze: domácí pomerančová marmeláda pomerančová marmeláda se zázvorem pomerančový džem se zázvorem recept na pomerančovou marmeládu pomerančová marmeláda se zázvorem recept vánoční marmeláda marmeláda marmelády recepty pomerančový džem pomerančová marmeláda se zázvorem recepty anglická kuchařka pomerančová zavařenina recepty z pomerančů pomerančový džem recept skleničky na marmeládu recepty na marmelády recept na pomerancovou marmelada marmeláda recept domácí marmeláda z pomerančů pomeračová marmeláda
Suroviny: cukr želírovací, pomeranče
Anglická pomerančová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86VW
17 názorů