Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové pracny

Pracny neboli medvědí tlapky, jsou tradičním vánočním cukrovím, které rozhodně nesmí na slavnostní tabuli chybět. Pokud je upečete na první adventní neděli, budou dokonale uleželé a křehoučké. Tak honem, ať to stihnete.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

17. 8. 2009 09:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 128 kJ / 2 421 kcal
Bílkoviny31,73 g
Tuky140,13 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy249,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dennini

20. 12. 2011 22:00

žjúúúva, tak tohle těsto je geniální:-O měla jsem trochu strach, protože v holandsku neseženu polohrubou mouku, navíc jsem si vzpomněla péct pracny, když nemám formičky, takže jsem těsto lehce pomačkala a vykrajovala malými tvořítky:-8:-8:-8, ale to vůbec neva....:-D cukroví je vynikající, úplně se rozplývá na jazyku :-K:-K:-K:-K letí bod:yes:

Jana.S

12. 12. 2011 23:02

Pracny jsou užasné :yes: u nás se pracny nikdy moc nejedly ale tuty jsou skvělé a asi budem muset ještě přidělat.takže mohu opravdu jen doporučit jsou vynikající :-)):-p
A skvěle se vyklápějí ,sice jsme měli strach ale šli lépe než ty co máme napsané. :yes: a samozřejmě dáváme bodíka

ivulinka ivulinka

17. 12. 2010 19:08

Aničko, jak se dívám, přidala jsi nádherné foto, že bych zajela do Zlína na ochutnávku? Já totiž na pracny nedostanu odvahu, bojím, že by se mi nevyklopily.

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 12. 2010 12:32

Dělávám jiné pracny,tento recept se mi líbil,včera jsem upekla-jen jsem přidala hřebíček a je to na další+:yes::yes:bodík.
Cukroví je krásně jemné a nedrolilo se;-)
Příští Vánoce budou zase s tímto receptíkem:-))

Gabina

18. 12. 2009 12:58

Jitko, do cukroví se dává většinou moučka

Jitka

17. 12. 2009 20:15

A ten cukr jaký:-?krupice nebo moučka:-?Zkusím to s moučkou:-):-8

Bibinka Bibinka

11. 12. 2009 18:04

Dneska jsem je zrovna upekla, dělám je každý rok a navíc dávám rozdrcený hřebíček:-!Tak dávám bodíka a fotky:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pracny recept pracny pracny cukroví recept na pracny recept pracny vanocni cukrovi pracny jak dlouho péct pracný kakaové vánoční cukroví cukrovi pracny pracny z polohrubé mouky kakaové cukroví staročeské pracny pracné cukrovi jak péct pracny vynikající pracny recepty pracny pracny recepty cukroví-pracny kakove pracny pracny z tatranek

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, máslo, kakao, žloutek, skořice, cukr moučkový, tuk

TopRecepty.cz

Kakaové pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8lw