Koblihy z trouby
Koblížky bez smažení s lahodnou marmeládovou náplní si připravíte podle našeho receptu. Kynuté těsto vypracujte ručně nebo s pomocí robota, ulehčíte si práci. Nezapomeňte po upečení potřít hotové koblížky rozpuštěným máslem, budou lahodné.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 815 kJ / 2 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,03 g |
Tuky | 61,48 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 419,72 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2012 12:50
Irrena:Přesně tak, spíše buchty. Zkusila jsem dnes dát dvojnásobné množství másla (tuku), bylo to lepší (nadýchanější), příště je ještě nechám na plechu 2x kynout - v půlce doby je obrátím a teprve pak je dám do rozpálené trouby a raději horkovzdušné a podle výsledku buď s jejich pečením skončím nebo je zařadím do svých receptů.
16. 2. 2012 11:32
Přikláním se také k tomu, že to prostě koblihy nejsou, spíše buchty
3. 12. 2011 20:37
Moc nám chutnalo, nic nevyteklo, těsto bylo výborně zpracovatelné. Poté, co jsem si přečetla, že to někomu vyteklo, poctivě jsem prsty zmáčkla okraje až to vypadalo jako raviolaPoté co vykynuly na plechu jsem je otočila. Máme elektrickou troubu multifunkční. Dala jsem jen foukání horkým vzduchem a za chvilku bylo hotovo. Koblížky vyběhly, chutnaly skvěle, vypadaly jak měly. Dala jsem dva druhy marmelád, meruňkovou a jahodovou, do každé vrchovatou lžičku. Vykrajovala jsem víčkem o průměru asi 8 cm a vynechala rum. Těsto jsem nechala asi 5 mm tlusté. Chválím.
21. 7. 2011 09:30
Nooo, zkoušela jsem je a ty smažené v oleji jsou ty pravé koblihy. Tyhle je ani moc chuťově nepřipomínají. Navíc. . . nevím proč, s těstem se mi moc dobře pracovalo, ale při pečení se mi otvíraly a marmeláda vytékala. Takže se vrátím k těm plavajícím v oleji.
6. 3. 2011 21:47
Nevím co jsem dělala špatně ale, mě se nějak nepovedly, kynuté věci mě nedělají problém, ale tohle mě v troubě vůbec nenakynulo a jsou duté a marmeláda přesto, že byla dost tuhá tak vytekla, budu je radši dále dělat v oleji, proto aby nenasákly radím dát do těsta trochu rumu a dávat je do opravdu rozpáleného oleje, pak nejsou nasáklé tukem.Bylo mě řečeno, že jsou i tak dobré, ale mě to moc nenadchlo.
25. 1. 2011 22:07
Dneska jsem pekla, chutove dobre, ale ja s tema kynutyma vecma nevim, malo mi to kyne...chce to asi vic praxe. nakynula mi jen horní půlka, takže to vypadá jako létající talíže, ale mám plynovku, tady by se hodilo pečení jen seshora a to prostě nejde, vytekly mi jen některé a ačkoliv to koblihy připomíná jen z dálky a jen vzhedově, jsou dobré, muži chutnají a to je hlavní
6. 11. 2010 22:00
Výborné buchty, ale koblihy to nepřipomíná ani z rychlíku.
6. 9. 2010 16:28
davam 18.bodik. Zrovna jsem vytahla z trouby a jsou skvely. Testo je krasne nadychane a na napln jsem pouzila jak merunkovou tak i cernorybizovou marmeladu. Maslem jsem pomazala hned ze zacatku a pak necukrovala, podle me neni potreba
5. 9. 2010 11:26
sou ok! mnohem lepsi nez normalni(*^^*)
26. 4. 2010 18:56
Mě se moc nepovedly, marmeláda vytekla a těsto bylo jak beton.Nevím kde jsem udělala chybku a to jsem byla tak natěšenáMáslo jste nechaly rozpustit????
19. 4. 2010 07:16
Zkoušela jsem tento víkend. Plnila jsem povidly a vanilkovým pudinkem, marmeláda, ikdyž byla hustá, mi vytekla. ChuŤově jako buchty, koblížky vůbec nepřipomíná...
22. 3. 2010 21:23
Petro neregistr. mám stejnou zkušenost,taky mě nenadchly, chutnalo mi to také jak buchty,ke koblihám to má daleko,ty se prostě musí pěkně smažit, mňam ,ale hlavně, že ostatním chutnají
6. 3. 2010 16:48
Koblihy jsem zkusila, ale bohužel se mi skoro všechny otevřely těsto chutnalo spíš jako na české buchty, ale zajimavý nápad...
28. 2. 2010 19:00
výborné, nejsou tučné jako ty klasické a navíc jsem je plnila nutelou. Mňam
26. 2. 2010 21:00
Opravdu moc dobré koblihy.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 56 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kvásek z droždí? Video poradí, jak ho správně připravit
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: koblihy pecene v troube pečené koblihy v troubě koblihy recept pečené koblihy koblihy na plech koblihy na plechu koblihy tvarohové koblihy pečené v troubě tvarohové koblihy pečené v troubě recept na koblihy pečené v troubě domácí koblihy z trouby výborné koblihy hrnkové koblihy masopustni koblihy pecene v troube rychle koblihy v troube koblížky z trouby koblihy pečené na plechu recept na pečené koblihy recept na koblihy recept koblihy
Suroviny: mouka hladká, mléko, žloutek, cukr, máslo, droždí, sůl, rum, marmeláda, máslo
Koblihy z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Am
44 názorů