Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražená mrkev

Jednoduché zpracování mrkve. V mrazáku ji máme celý rok po ruce, a kdo hodně vaří, jistě se mu vyplatí si takto zeleninu uchovat. Naprostá většina kořenové zeleniny je pro mražení vhodná, můžeme si připravit i balíčky ze základní zeleniny jako je celer a petržel.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 48 min Doba tepelné úpravy: 2 min

50 min (48 min příprava + 2 min tepelná úprava)

1. 10. 2022 10:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 490 kJ / 356 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 805 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A máme zásobu na zimu. Tato dávka je základní, množství si navýšíme podle toho, kolik máme mrkve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 10. 2023 09:45

Mrkev mrazím každoročně, zpracuji tak hlavně menší a nebo poškozené mrkve ze zahrady, které se nedají dlouhodobě skladovat. Část pak smíchám s ostatní mraženou zeleninou a mám už hotovou směs do různých polévek.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: mrkev, voda

TopRecepty.cz

Mražená mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96zp