Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový prešovský prívarok

S létem přichází ruku v ruce i sezona cuket. Pokud už vám dochází nápady, co z cukety připravit, vyzkoušejte pokrm pocházející ze slovenské kuchyně, prívarok. Sladkokyselý prívarok se hodí jako příloha k masu, vejcím, nebo ho můžeme konzumovat samotný.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 8. 2009 14:26

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 918 kJ / 697 kcal
Bílkoviny16,58 g
Tuky55,37 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept jsem trochu poupravil, ale je převzatý z kuchařky paní Štěpánkové a navíc ona dostala ten recept od paní Potočkové z Prešova. Upravil jsem si ho podle toho, jak to máme rádi. Může se s bramborem, chlebem, jen tak, ale i s masem různým je hodně jedlý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

13. 8. 2009 17:25

K tej dovči - v okolí Mikuláša je krásne, Nízke Tatry sú :yes:

tejaja tejaja

13. 8. 2009 17:24

Ak je recept z Prešova, tak musí byť rovnaký...inak to nerobí nikto...:yes::-D:-D:-D

klukodvody klukodvody

13. 8. 2009 16:54

Podíval jsem se na ten tvůj recept a to je přesně podle té knížky,ale já nedávám mouku a tu cuketu používám tu Maďarskou a ta je vynikající i na gril,protože je pevná.:-D:-)):-D:-)):-D:-))

klukodvody klukodvody

13. 8. 2009 16:52

S tým prívarkom je to jasné ale v kuchárke je napísané prívarek,tak som to ja tak opísal.:-D:-))Lebo vieš čo pre poriadok sa držím psaného.Viem že po Slovensky to niee ale čo .:yes::-D:-D:-D:-D:-D

klukodvody klukodvody

13. 8. 2009 16:48

Liptovský Mikuláš - Pavlova Ves:-D:-))

tejaja tejaja

13. 8. 2009 16:46

Pán Josef. kamže to idete na dovču, ak sa smiem spýtať ?:-))

tejaja tejaja

13. 8. 2009 16:43

Josífku, prívarok, nie prívarek, ale to je v pohode;-) Ja pochádzam z Prešova a jedna pani Potočková Margita mi bola riaditeľkou na ZDŠ a učila ma Hv. Možno to bolo od nej... doporučujem ale nerobiť prívarok z cukety, ale z tekvice, pretože cuketa je veľmi vodnatá oproti tekvici. A hranolky tekvice musia zostať pevné. Inak je to dobrota, ktorú som tu už kedysi dala ;-):-D Veľmi dobréééé:yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...

Iness Iness

13. 8. 2009 15:18

Jojo to moje papu je taky dobré...;-)

klukodvody klukodvody

13. 8. 2009 15:10

No vlastně Iness,pokud se ji vylepší situace může klidně na KRALE KLOBÁS vyrazit teď někdy to bude a z Hodonína jsme tam jeli vloni.:-D:-D:-D:-Djinak to vepřové s fazolí a zelím nebo obráceně musím vyzkoušet.:yes:

klukodvody klukodvody

13. 8. 2009 15:06

Ne to jsem koupil na soutěži o KRÁLE KLOBÁS ve Velké n
Veličkou:-D:-D:-DUrčitě se dá sehnat někde na Slovensku..
5.9 jedeme na Slovensko na dovolenou,tak tam kouknu. Ono totiž fakt nemá chybku:-p:-p

Iness Iness

13. 8. 2009 15:06

Paní Jano, v dnešní době se dá sehnat různé koření, ale to chce mít všechno oběhané a zjištěné co kde mají:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 8. 2009 15:04

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

Iness Iness

13. 8. 2009 15:03

Pane Josefe:-!:-!:-!Nemluvte už o tom:-! Tady už nikdo neví o čem mluvíte:-*:-D A to maso bych k tomu taky prubla, musela to být fakt mňamka:-p:yes:

magdalenka magdalenka

13. 8. 2009 15:03

OK!
;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 8. 2009 15:02

klukodvody, hezké gesto, věřím, že magdalenku to časem přejde;-) To čabajkové koření a klobásové:-(, to asi mají jen vysloužilí kuchařové, co? Pro běžné smrtelníky by asi nebylo:-(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketový prívarok privarok z cukety čabajkové koření prívarok cuketovy privarok recept cukinovy privarok tekvicový přívarok cuketový prývarok tykvový přívarek bramborovy privarok babicovy dobroty 5.9. cukínový nákyp čabajková směs recept cuketovy privarok bramborovy privarek cuketovi privarek cuketovy¨¨privarek přívarek z dýně privarek z cukety cuketovyprivarok

Suroviny: cuketa, cibule, smetana zakysaná, kopr, kopr, cukr, sůl, olej, voda

TopRecepty.cz

Cuketový prešovský prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLvN