Pečený vepřový bůček
Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu můžete po ztuhnutí namazat na krajíc křupavého chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečený bôčik je výborný na studené misy.
Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2009 00:09
Pečený bůček je dobrý, když ho pořádně počesnekujeme rozmačkaným česnekem. V půlce pečení přidávám i nakrájenou cibuli. Štáva získá lepší chuť. A kůži nařezávám až v půlce pečení. Když bůček otočím, tak až tehdy kůži naříznu na čtverečky. A nevím proč se někdo čertí na Evu. Napsala jenom svůj názor, jak to vidí a cítí ona.
14. 8. 2009 11:35
Myslim, ze je dobre, ze tady tenhle receptik je. Vzpominam si, ze kdyz jsem poprve pekla bucek, tak jsem vubec netusila jak na to. Nikdy jsem to nejedla (nesnasim to bile "trepave"), tak jsem nevedela, jake koreni pridat, jak to spravne pect, atd. Tak jsem cela nestastna volala mamce, at mi poradi. Ta se mi smala, ze na tom nic neni. Ted se smeju i ja, ale verim, ze zacatecnicim to urcite hodne pomuze. Takze Tejajo
13. 8. 2009 17:35
Recept je vynikající a patří do základu každé pořádné kuchyně. Že se tu do teď nevyskytoval je ale přehlédnutí ostatních kuchařů (včetně mě,)kteří jej sem mohli už dávno dát. Nechápu k čemu tedy nicneříkající debata (že by závist, že někdo byl rychlejší?) k takové dobrotě jako je dokřupava upečený "odporně" dobrý bůček
13. 8. 2009 17:31
Pani Evička, na vašu zlobu voči mne nebudem reagovať. Pretože u nás sa vraví : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak máte nejaký problém, vystúpte z anonymity.
13. 8. 2009 16:48
Tejajataky dělám(manžel ho miluje),jen přidáváme na osminky krájenou cibuli a na plátky česnek.Všeho dosti a přesto přiměřeně.A ten výpek pak.No mňamka.
Evo.I "jen" upečené maso je recept!A jestli ho sem dala Tejaja nebo někdo jiný,to na tom nic neubírá.A nějak jsem si nevšimla že by se Tejajapasovala do role jakéhosi pánaboha.Recepty má fajn a tak nevidím důvod k rýpání.Jestli máš proti Terezce nějaké osobní připomínky, zajdi na pokec a můžeme to řešit tam.
Evo.I "jen" upečené maso je recept!A jestli ho sem dala Tejaja nebo někdo jiný,to na tom nic neubírá.A nějak jsem si nevšimla že by se Tejajapasovala do role jakéhosi pánaboha.Recepty má fajn a tak nevidím důvod k rýpání.Jestli máš proti Terezce nějaké osobní připomínky, zajdi na pokec a můžeme to řešit tam.
13. 8. 2009 14:51
Ano pane Václave, nikdo se kuchařem nerodí.Ale p. tejaja, která každému radí jak tady, tak hlavně na receptech.cz by mohla dávat recepty na jiné úrovni že?
Ona ale nikdy nepřijme kritiku. Pasovala se do role kuchařského pánaboha a některé kuchařky, aby jí udělaly radost jí dávají body i za blbosti.
Ona ale nikdy nepřijme kritiku. Pasovala se do role kuchařského pánaboha a některé kuchařky, aby jí udělaly radost jí dávají body i za blbosti.
13. 8. 2009 14:41
Evo/neregistrovaná/. To už tady bylo několikrát. Debata co je a co není recept. Možná,-snad ? Ale když otevřeš téměř jakoukoliv kuchařku tak tam najdeš "OBSAH receptů". Schválně jsem sáhnul za sebe a vzal prvou kuchařku do ruky "MODERNÍ POMAZÁNKY pro každou příležitost", otevřel a čtu : Ve studené kuchyni zaujímají pomazánky jedno znejpřednějších míst ...... ble ble ble ...Seznáíme vás s mnoha recepty výroby až po úpravu. Čtu dál: RECEPTY na OCHUCENÉ MÁSLO. 1 recept. Sardelové máslo: Máslo smícháme se sardelovou pastou. 2 recept. Hořčicové máslo: máslo smícháme s hořčicí. 3 recept. Rokforové máslo: máslo smícháme s rokforem ( můžeme nahradit Nivou) atd. Tak bych mohl pokračovat dál a nebo vzít jinou kuchařku. Všude jsou recepty složité( které málokdo v běžné domácnosti vaří) a méně složité, nebo naprosto prosté. Třeba vaření , nebo smažení vajíček apod. Někdy nám tady nejde ani tak o recept jako originální a ne vždy vyjímečnej (i když ho rádi taky přijmeme), ale někdy o pouhé připomenutí. A možná pro úplně začínající kuchaře/ky prospěšné kteří i takový jednoduchý recept rádi přivítají. Je třeba vidět, že nikdo se kuchařem nenarodil a vše se musí učit, jako třeba plavat, bruslit, nebo jezdit autem. Od jednoduchého k složitějšímu, až třeba z něj bde MISTR nad MISTRY.Václav
13. 8. 2009 14:03
Je to prostě upečené maso, nic jiného. To není žádný recept.
13. 8. 2009 14:00
Vašku, to si napísal veľmi krásne, niet k tomu čo dodať
13. 8. 2009 13:36
Tak Terezko. ŽENA DOSTALA TAKOVOU KRÁSNOU ŠPIC BŮČKU. Tak na nadívání jako kapsu. Ale byla opravdu veliká až moc pro nás dva, tak jsem ji o polovic zkrátil. ŠPIC NA NADITÍ a druhý kus upekli tak jako ty. V chladničce byla od neděle a včera nastudeno. Nejdřív namazat chlebík z DP stydlím výpekem a k tomu z prkýnka STUDĚNÝ BŮČEK s čerstvo modrou cibulí(škoda že u nás nemají bílou jako v Itálii),kyselou okurkou, pěkně připepřit (a chilli), aby jsme si na tu dobrotu vzpoměli i druhý den na WC. Prima. +bodík
13. 8. 2009 12:40
Jéééžiš, proč já to mám tak ráda a neměla bych?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 1 hodinou
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 21 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 22 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 55 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 1 hodinou
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 1 hodinou
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 12 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 13 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Delikatesa z trouby: Pomalu pečený bůček s křupavou zlatavou kůrkou nedá skoro žádnou práci, jen nesmíme opomenout první krok
Masopustní akce 2024: Kam se v Praze vydat na škvarkový popcorn, kde ochutnáte jitrnice a kde prdelačku
Velikonoční občerstvení pro dospělé koledníky: Čím je pohostit, aby doplnili vydanou energii
Další recepty
Tématické fráze: pečený bůček vepřový bůček vepřový bůček recepty buček pečený pečený buček top recept recept na peceny bucek správné pečení bůčku pomalu peceny bucek pečeny buček recept jak správně upéct bůček jak upect bucek bůček peceni bucku recepty z vepřového bůčku pečený vepřový bok pečení vepřového bůčku buček recept vepřovy buček recept recepty pečeny buček recept na veprovy bucek
Suroviny: bůček vepřový, kmín celý, sůl
Pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvyq
26 názorů