Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový bůček

Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu můžete po ztuhnutí namazat na krajíc křupavého chleba.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

13. 8. 2009 12:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečený bôčik je výborný na studené misy.

Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sodovka Sodovka

18. 8. 2009 00:09

Pečený bůček je dobrý, když ho pořádně počesnekujeme rozmačkaným česnekem. V půlce pečení přidávám i nakrájenou cibuli. Štáva získá lepší chuť.:-p A kůži nařezávám až v půlce pečení. Když bůček otočím, tak až tehdy kůži naříznu na čtverečky. A nevím proč se někdo čertí na Evu. Napsala jenom svůj názor, jak to vidí a cítí ona.

suzanna

14. 8. 2009 11:35

Myslim, ze je dobre, ze tady tenhle receptik je. Vzpominam si, ze kdyz jsem poprve pekla bucek, tak jsem vubec netusila jak na to. Nikdy jsem to nejedla (nesnasim to bile "trepave"), tak jsem nevedela, jake koreni pridat, jak to spravne pect, atd. Tak jsem cela nestastna volala mamce, at mi poradi. Ta se mi smala, ze na tom nic neni. Ted se smeju i ja, ale verim, ze zacatecnicim to urcite hodne pomuze. Takze Tejajo:yes:

spagetka spagetka

13. 8. 2009 17:35

Recept je vynikající a patří do základu každé pořádné kuchyně. Že se tu do teď nevyskytoval je ale přehlédnutí ostatních kuchařů (včetně mě,)kteří jej sem mohli už dávno dát. Nechápu k čemu tedy nicneříkající debata (že by závist, že někdo byl rychlejší?) k takové dobrotě jako je dokřupava upečený "odporně" dobrý bůček ;-):yes:

tejaja tejaja

13. 8. 2009 17:31

Pani Evička, na vašu zlobu voči mne nebudem reagovať. Pretože u nás sa vraví : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak máte nejaký problém, vystúpte z anonymity. ;-)

mirca75 mirca75

13. 8. 2009 16:48

Tejaja:-)taky dělám(manžel ho miluje:-p:-p),jen přidáváme na osminky krájenou cibuli a na plátky česnek.Všeho dosti a přesto přiměřeně;-).A ten výpek pak:-*:-p.No mňamka.
Evo.I "jen" upečené maso je recept!A jestli ho sem dala Tejaja:-) nebo někdo jiný,to na tom nic neubírá.A nějak jsem si nevšimla že by se Tejaja:-)pasovala do role jakéhosi pánaboha.Recepty má fajn a tak nevidím důvod k rýpání.Jestli máš proti Terezce nějaké osobní připomínky, zajdi na pokec a můžeme to řešit tam;-).

Eva

13. 8. 2009 14:51

Ano pane Václave, nikdo se kuchařem nerodí.Ale p. tejaja, která každému radí jak tady, tak hlavně na receptech.cz by mohla dávat recepty na jiné úrovni že?
Ona ale nikdy nepřijme kritiku. Pasovala se do role kuchařského pánaboha a některé kuchařky, aby jí udělaly radost jí dávají body i za blbosti.:no::-((

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 8. 2009 14:41

Evo/neregistrovaná/. To už tady bylo několikrát. Debata co je a co není recept. Možná,-snad ? Ale když otevřeš téměř jakoukoliv kuchařku tak tam najdeš "OBSAH receptů". Schválně jsem sáhnul za sebe a vzal prvou kuchařku do ruky "MODERNÍ POMAZÁNKY pro každou příležitost", otevřel a čtu : Ve studené kuchyni zaujímají pomazánky jedno znejpřednějších míst ...... ble ble ble ...Seznáíme vás s mnoha recepty výroby až po úpravu. Čtu dál: RECEPTY na OCHUCENÉ MÁSLO. 1 recept. Sardelové máslo: Máslo smícháme se sardelovou pastou. 2 recept. Hořčicové máslo: máslo smícháme s hořčicí. 3 recept. Rokforové máslo: máslo smícháme s rokforem ( můžeme nahradit Nivou) atd. Tak bych mohl pokračovat dál a nebo vzít jinou kuchařku. Všude jsou recepty složité( které málokdo v běžné domácnosti vaří) a méně složité, nebo naprosto prosté. Třeba vaření , nebo smažení vajíček apod. Někdy nám tady nejde ani tak o recept jako originální a ne vždy vyjímečnej (i když ho rádi taky přijmeme), ale někdy o pouhé připomenutí. A možná pro úplně začínající kuchaře/ky prospěšné kteří i takový jednoduchý recept rádi přivítají. Je třeba vidět, že nikdo se kuchařem nenarodil a vše se musí učit, jako třeba plavat, bruslit, nebo jezdit autem. Od jednoduchého k složitějšímu, až třeba z něj bde MISTR nad MISTRY.Václav

Eva

13. 8. 2009 14:03

Je to prostě upečené maso, nic jiného. To není žádný recept. :-((:no:

tejaja tejaja

13. 8. 2009 14:00

Vašku, to si napísal veľmi krásne, niet k tomu čo dodať:yes::-D:-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 8. 2009 13:36

Tak Terezko. ŽENA DOSTALA TAKOVOU KRÁSNOU ŠPIC BŮČKU. Tak na nadívání jako kapsu. Ale byla opravdu veliká až moc pro nás dva, tak jsem ji o polovic zkrátil. ŠPIC NA NADITÍ a druhý kus upekli tak jako ty. V chladničce byla od neděle a včera nastudeno. Nejdřív namazat chlebík z DP stydlím výpekem a k tomu z prkýnka STUDĚNÝ BŮČEK s čerstvo modrou cibulí(škoda že u nás nemají bílou jako v Itálii),kyselou okurkou, pěkně připepřit (a chilli), aby jsme si na tu dobrotu vzpoměli i druhý den na WC. Prima. +bodík

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 8. 2009 12:40

Jéééžiš, proč já to mám tak ráda a neměla bych?:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený bůček vepřový bůček vepřový bůček recepty buček pečený pečený buček top recept recept na peceny bucek správné pečení bůčku pomalu peceny bucek pečeny buček recept jak správně upéct bůček jak upect bucek bůček peceni bucku recepty z vepřového bůčku pečený vepřový bok pečení vepřového bůčku buček recept vepřovy buček recept recepty pečeny buček recept na veprovy bucek

Suroviny: bůček vepřový, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvyq