Vánoční poleno
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu. Tak jen ať nespálíte těsto, téhle skvělé rolády by byla vážně škoda.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento dezert pochází z Francie a zakončuje se jím štědrovečerní večeře.
Peče se v různých variantách, kdy je vždy základem piškotová roláda a krémy se dělají různé s čokoládou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2023 19:23
zdenka.s: Hella (moderátorka): Moc děkuji, já taky , zase to zopakuji, mělo velký úspěch
23. 10. 2023 15:35
To je krásné provedení, už se těším na Vánoce
14. 4. 2023 16:21
Moanka: děkuji
14. 4. 2023 15:09
To je parádní! 👌
25. 12. 2022 22:29
zdenka.s: ano kostku
25. 12. 2022 20:43
Já mám jen strach z toho obracení upečených plátů, jinak bych to mohla snad dát a tvaroh kostku ? Děkuji
25. 12. 2022 19:10
zdenka.s: Není to vůbec složité, prostě roláda.....
25. 12. 2022 18:16
25. 12. 2022 18:08
RubyRom : Nádhera a určitě moc dobré
Že bych našla odvahu a zkusila ?To by doma koukali
Že bych našla odvahu a zkusila ?To by doma koukali
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Jak udělat falešný marcipán. Jednoduché postupy a rady na výrobu jedlé modelovací hmoty
Velikonoční jidáše: Sladké kynuté pečivo je krásně vláčné, voní medem a mělo by se jíst ještě horké na Zelený čtvrtek ráno
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, tvaroh plnotučný, marcipán
Vánoční poleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrXnx
9 názorů