Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová omáčka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

17. 12. 2022 19:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 118 kJ / 745 kcal
Bílkoviny19,24 g
Tuky1,15 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy153,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

a) Kdo odmítá používat průmyslově vyráběné bujóny může místo vody použít zeleninový vývar.

b) Záklechtku uděláme rozmícháním polohrubé mouky ve vodě.

c) Je to starý rodinný recept ze strany mé tchýně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

23. 3. 2023 00:29

casino: Výrazem "nezkušená uvaří něco jiného" jsem myslel, že si uvaří jiné jídlo podle jiného receptu, ne že uvaří podle tohoto receptu jídlo s jiným výsledkem. Když se někomu jakýkoliv recept nelíbí nebo je mu nejasný, tak podle něho přece nevaří.

Tonja

5. 1. 2023 00:49

RubyRom: Na fotce by byl talíř (hluboký) a něm oranžovo okrová hmota, rovná, hladká. Celkem nezáživný pohled, ale dobrá chuť. Příště fotku přidám.

Tonja

5. 1. 2023 00:39

Já nechci tady začínat nějaké dohadování. Podíval jsem se ale také na recepty "právě bylo uvařeno" a "nejnovější recepty" a u 4 receptů se vyskytuje podobný problém jako vytýkáte mně. Pokud má systém "topek" sloužit jako učebnice pro začínající kuchařky, tak mnou založený recept smažu; ten opravdu není učebnicový.

RubyRom RubyRom

5. 1. 2023 00:02

Já bych ráda ke každému receptu viděla fotku.

casino casino

4. 1. 2023 23:39

Tonja: "nezkušená uvaří něco jiného"
To je řeč jak rozprávka :-//
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci:-!
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce 8-(

Tonja

4. 1. 2023 22:37

mika59: Tak to jako návod ber. Jak říkáš, zkušená kuchařka si poradí, nezkušená neporadí. Tak si to zkušená může udělat, nezkušená uvaří něco jiného. Takových receptů návodů jsem na "topkách" potkal už desítky.
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja

mika59 mika59

4. 1. 2023 22:01

Jídlo je fajn, jen nechápu poměr..brambory, cibule, sladká červená paprika
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.

Tonja

4. 1. 2023 18:36

Dnes jsme měli tuto omáčku k obědu s masem z vařené těžké slepice (byla z ní polévka). Všichni u stolu si přidávali.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, sůl, smetana na vaření, bujón zeleninový, ocet

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlwr