Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
a) Kdo odmítá používat průmyslově vyráběné bujóny může místo vody použít zeleninový vývar.
b) Záklechtku uděláme rozmícháním polohrubé mouky ve vodě.
c) Je to starý rodinný recept ze strany mé tchýně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2023 00:29
casino: Výrazem "nezkušená uvaří něco jiného" jsem myslel, že si uvaří jiné jídlo podle jiného receptu, ne že uvaří podle tohoto receptu jídlo s jiným výsledkem. Když se někomu jakýkoliv recept nelíbí nebo je mu nejasný, tak podle něho přece nevaří.
5. 1. 2023 00:49
RubyRom: Na fotce by byl talíř (hluboký) a něm oranžovo okrová hmota, rovná, hladká. Celkem nezáživný pohled, ale dobrá chuť. Příště fotku přidám.
5. 1. 2023 00:39
Já nechci tady začínat nějaké dohadování. Podíval jsem se ale také na recepty "právě bylo uvařeno" a "nejnovější recepty" a u 4 receptů se vyskytuje podobný problém jako vytýkáte mně. Pokud má systém "topek" sloužit jako učebnice pro začínající kuchařky, tak mnou založený recept smažu; ten opravdu není učebnicový.
5. 1. 2023 00:02
Já bych ráda ke každému receptu viděla fotku.
4. 1. 2023 23:39
Tonja: "nezkušená uvaří něco jiného"
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
4. 1. 2023 22:37
mika59: Tak to jako návod ber. Jak říkáš, zkušená kuchařka si poradí, nezkušená neporadí. Tak si to zkušená může udělat, nezkušená uvaří něco jiného. Takových receptů návodů jsem na "topkách" potkal už desítky.
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
4. 1. 2023 22:01
Jídlo je fajn, jen nechápu poměr..brambory, cibule, sladká červená paprika
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.
4. 1. 2023 18:36
Dnes jsme měli tuto omáčku k obědu s masem z vařené těžké slepice (byla z ní polévka). Všichni u stolu si přidávali.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 5 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 18 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 8 minutami
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 17 minutami
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 45 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka
spagin uvařila před 3 hodinami
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 3 hodinami
Pomazánka z uzeného tvarohu
janatka uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, sůl, smetana na vaření, bujón zeleninový, ocet
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
8 názorů