Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý chléb z formy (bez hnětení)

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 45 min

125 min (80 min příprava + 45 min tepelná úprava)

2. 12. 2022 18:20

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 547 kJ / 1 326 kcal
Bílkoviny42,25 g
Tuky7,70 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy263,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chlieb je pórovitý, pružný, zvonku chrumkavý. Použila som formu 10 cm x 25 cm, výška 7 cm. Je chutný aj bez semienok, samozrejme.

Semienka som dala ľanové a slnečnicové, mám vyskúšané aj iba zo samotnej pšeničnej múky. Cesto je dosť hydratované, ale forma podrží tvar.

Výhodou tohto chleba je jeho nenáročná príprava, odpadá miesenie, dlhšie čakanie na vykysnutie. Zvládne ho aj začiatočník. Iba zamiešame a sledujeme si čas a teplotu rúry.

Doba kysnutia závisí aj od teploty okolia, môžu byť mierne odchýlky od doby, ako uvádzam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 11. 2023 16:05

Veronika.Hrozna: áno, je to najjednoduchší a najrýchlejší chlieb a prudko jedlý. Každému sa vždy podarí. (Pečiem striedavo s kváskovým chlebom.) Sušené droždie v tomto chlebe necítiť, nie je to ako s čerstvým droždím. Pečiem naraz z 500 g múky a 500 g vody v dvoch formách naraz. Dám cca 60 -80 g žitnej a zvyšok obyčajnej pšeničnej hladkej múky, dávam celý sáčok sušeného droždia. Ak dávam semienka, pridám trochu viac vody. Vo forme nechám kysnúť dlhšie, čas nesledujem, keď vidím dosť bublín, idú do rúry...:-8 Nech sa ti darí aj chutí a nech chutí aj p. domácemu!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2023 14:52

magdalenka: Sice nenaběhl, ale je krásně do zlatova upečený, zkoušela jsem jestli je měkký a je! Teď je ještě vlažný, nakrojím až bude úplně studený. Oproti předešlým "chlebovým výrobkům" se mi zdá velmi dobrý. Krásně se vyklopil z formy a povrch má samou bublinku, zespod a boky. :-D
Rozhodně, ho zbaštíme a bude druhý pokus. ;-) Písnu, jaký byl chuťově. Teď jsem ochutnala a je to dobrý chléb s bublinkami s křupavou kůrčičkou , mňam ! Vůbec není cítit droždí! Snědla jsem tu křupavou patku a pak jsem k ní, zakusovala druhý řez chleba.;-) K tomu fazolačku, nakyselo s uzeným! Asi blbuvzdorný recept, jinak si to vysvětlit neumím. Chleba se povedl!

magdalenka magdalenka

18. 11. 2023 13:31

Veronika.Hrozna: v horúcej rúre by malo naskočiť, nie klesnúť. Neotváraj rúru, iba sleduj čas.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2023 13:27

magdalenka: Těsto jak sem ho dala do trouby, trošku kleslo......už se peče 13 minut.:-O

magdalenka magdalenka

18. 11. 2023 13:24

Veronika.Hrozna: ten igelit sa nemá dotýkať, inak sa nalepí, musíš ho tak do výšky trochu našuchoriť. :-8 dávam do väčšieho sáčku dve formy naraz. Ale žiadna tragédia u teba nebude, je to len chybička krásy. Cesto v rúre určite naskočí beztak.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2023 11:13

magdalenka: A bylo to dost nakynuté ???? Nalepilo se mi to na ten igelit. Je to cca 12 mm pod krajem formy, bubliny jsou. Mám to vyrovnat nebo čekat, až bude plná forma a ono se z toho nalepeného igelitu srovná? Zůstaly tam takové mini cancourky. Já věděla, že něco vyvedu.:-(

magdalenka magdalenka

18. 11. 2023 11:09

Veronika.Hrozna: uvidis, bude to ok. Teraz zacne pod igelitom viac pracovat. Z formy to neutecie. :-8 minule som odisla aj do obchodu, na cesto som zabudla. A ja nevymazavam, nechcem mastny povrch.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2023 11:01

magdalenka: Vymazala jsem máslem, mám s nepřilnavým povrchem. Při přesunu do formy to bylo jako andělské vlasy, takové jemné provázky, navrchu byly bublinky asi 4, bylo to dost nakynuté ???:-( Zakryla jsem to igelitem, aby neoschlo. Zapmněla jsem pomatlat mokrou rukou, tak jsem se vrátila a pomatlala a ještě jsem na něj cmukla pusou, aby nespadlo. To dělala moje tchýně, když dala něco, co mělo být nadýchané do trouby, pověra, ale milá! :-D

magdalenka magdalenka

18. 11. 2023 10:46

Veronika.Hrozna: ja do formy davam pec papier. Vo forme kysne pod igelitom.
Na vrch nic netreba. Iba stierkou presunies cesto.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2023 10:41

magdalenka:Droždí jsem kontrolovala první! Vidíš, to byla důležitá informace, těsto bublinky v něm! Zatím to kyne, je už půl mísy!:-8 Fakt to nemíchat při přendávání do formy? Zkoušela jsem prstíkem, je to řídké, měla jsem celý prst od těsta. Co dát před pečením navrch chleba? Stříknout vodu, nebo zapařit troubu trochou vody? Dát do formy olej, nebo máslo? Když to přendám do formy, na druhé kynutí, taky zakrýt igelitem ?

magdalenka magdalenka

18. 11. 2023 08:35

Veronika.Hrozna: neboj sa, každému sa podarí. Len si skontroluj droždie, či náhodou nie je po záruke. Semienka tiež nie sú nevyhnutné.Múku hocijakú hladkú pšeničnú, stačí. My máme radi aj s trochou ražnej.
Cesto vo forme môžeš nechať aj dlhšie, neutečie. Proste aby forma bola plná a cesto samá bublina.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2023 08:10

Jdu do toho, uvidíme, co zase zmatlám!Mám jenom pšeničnou chlebovou? Mohu dát místo žitné mouky?

Gabina

21. 3. 2023 00:52

magdalenka: super, díky. Ten chleba je fakt bomba. Dnes jsem použila celozrnnou špaldovou mouku a všem moc chutnal

magdalenka magdalenka

20. 3. 2023 20:33

Gabina: Nie, nepreratúvam - funguje to tiež -1 sáčok sušeného droždia dám na 500 g múky (100 žitná a 400 pšeničná) a vody dám 500 ml. Časy už ani nesledujem, proste to rastie vo forme a keď sa mi zdá už dosť nakysnuté, dám obidve formy naraz do rúry.

Gabina

20. 3. 2023 17:35

magdalenka: takže si to poměrově rozpočítáš na 500 g mouky?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, droždí sušené, cukr, sůl, kmín drcený, mouka hladká, mouka žitná chlebová,

TopRecepty.cz

Rychlý chléb z formy (bez hnětení)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoZQ