Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,20 g |
Tuky | 6,35 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 43,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o jídlo ze starověku - mohlo jít o jídlo gladiátorů, legionářů. Lze kombinovat i s čočkou, cizrnou nebo fazolemi (nejsou ze starověku). Hlavní výhodou kaše ze šrotu je doba na jídlo 30-35 minut. V porovnání jídlo ze samotných krup může být až 55 minut. Rozdíly v zažití: kroupy - lepší chuť, obtížnější delší trávení (nutné kousat), šrot - méně chutné, snazší delší zažití. Výhodou je zachování obsahu vlákniny. Oproti kroupám je úspora času za měsíc. :c)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 37 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 4 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Čertovské uhlí: Jak na přípravu jedlého uhlí do mikulášského balíčku
Další recepty
Suroviny: voda, hrách, sůl, olej olivový
Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMWR
0 názorů