Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 720 min Doba přípravy: 700 min Doba tepelné úpravy: 20 min Celková doba 1 1/4 hod.

720 min (700 min příprava + 20 min tepelná úprava, Celková doba 1 1/4 hod.)

18. 3. 2022 17:01

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 364 kJ / 326 kcal
Bílkoviny19,20 g
Tuky6,35 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy43,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jedná se o jídlo ze starověku - mohlo jít o jídlo gladiátorů, legionářů. Lze kombinovat i s čočkou, cizrnou nebo fazolemi (nejsou ze starověku). Hlavní výhodou kaše ze šrotu je doba na jídlo 30-35 minut. V porovnání jídlo ze samotných krup může být až 55 minut. Rozdíly v zažití: kroupy - lepší chuť, obtížnější delší trávení (nutné kousat), šrot - méně chutné, snazší delší zažití. Výhodou je zachování obsahu vlákniny. Oproti kroupám je úspora času za měsíc. :c)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, hrách, sůl, olej olivový

TopRecepty.cz

Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMWR