Lo mein - míchané nudle - moje verze
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 716 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,19 g |
Tuky | 18,69 g |
Vláknina | 14,91 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 7,65 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 242,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso můžete dát jakékoliv - hovězí, vepřové, drůbež.
Zeleninu si dejte podle své chuti, Číňani většinou dávají mrkev, pak choy a cukrový hrášek (lusky), ale recepty se mění kus od kusu. Já mám rád v jídle hodně zeleniny tak dávám větší množství.
Jedlou sodu přidávají čínští kuchaři kvůli zkřehčení masa a zachování šťavnatosti.
Někdy přidávám do omáčky i chili a sečuánský pepř, můžete vmíchat i trochu škrobu na zahuštění omáčky.
Rozdíl mezi chow mein a lo mein:
Chow mein znamená smažené nudle - používají se tenčí nudle, které se osmaží do křupava.
Lo mein znamená míchané, nebo prohazované nudle - používají se o něco silnějjší, do jídla se přidává více omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 40 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co by nemělo ptáčkům chybět v krmítku? Jak jednoduše připravit atraktivní lojovou kouli
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Lososa můžeme uplatnit v mnoha běžných receptech i delikatesách. Jak chutná nejlépe?
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, zelí bílé, mrkev, jidášovo ucho, houby shiitake, bambusové výhonky, paprika, cibule, cibulka jarní, pórek, zázvor, česnek, soda jedlá, sůl, pepř bílý, omáčka sojová, víno, olej, nudle vaječné, vývar kuřecí, omáčka sojová, cukr, víno, ústřicová omáčka,
Lo mein - míchané nudle - moje verze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwg
0 názorů