Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajerský koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

8. 7. 2022 18:42

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie25 112 kJ / 6 002 kcal
Bílkoviny220,92 g
Tuky287,94 g
Vláknina21,85 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 1,21 g
Sůl2,64 g
Sacharidy599,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

22. 8. 2023 21:16

Merylas (moderátorka): :-K:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 8. 2023 20:45

RubyRom: Já tento koláč taky neznala a jsem za něj ráda, že ho tady na TR máme. Je zajímavý. :-K

RubyRom RubyRom

22. 8. 2023 18:26

Merylas (moderátorka): Já jsem viděla tento koláč péct v nějakém televizním pořadu a neznala jsem ho. Podle pořadu jsem ho upekla a byl vynikající a ráda ho opakuji. Receptů na tuhle dobrotu jistě existuje víc, já to mám vyzkoušeno takhle a jsem spokojená. :-K

Tina.T

22. 8. 2023 09:18

Merylas (moderátorka): Rádo se stalo a díky za odkaz :-)
Je tam uvedeno kilo mouky a počet 5-6 koláčů, to by tak odpovídalo.

Opravdu doporučuji vyzkoušet a nevynechat to polití máslem nakonec, koláč je pak takový "zakonzervovaný", vlahý a dlouho takový vydrží. No, nevydrží, sní se :-)
Krájí se to na výseče, na trojúhelníky, aby každý dostal kousek, kde bude jak přehnutá část, tak část jen s perníkem a tvarohem. A osvědčilo se mi to s tím perníkem až tak moc nepřehánět, nezasypat to úplně, spíš jen na ozdobu a na chuť. Uchovávám pro tyhle koláče pár vánočních perníčků, které tam rozdrobím, nebo koupím klasický perník na strouhání, když už perníčky nejsou. A tvaroh je opravdu lepší v kostce, ten vaničkový s přidaným cukrem řídne.

Dejte pak vědět, jestli chutnal a dobrou chuť :-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 8. 2023 19:51

Tina.T: Moc ráda jsem si přečetla Váš komentář. :-K Pro zajímavost přidávám ještě odkaz na článek.

Tina.T

21. 8. 2023 11:52

Patřím k těm, kdo mají na tenhle koláč z dětství ty nejlepší vzpomínky, Babička ho pekla na poutě a na vánoce, tak jestli mohu doplnit naši zvyklost - zadělával se vždy sádlem, ne mixem tuků, ale pouze sádlem. Máslo bylo drahé a Hera nebyla, zato sádlo bylo vždycky.
Váš recept právě přesdíleli na Novinky a uvedli chybně gramáž mouky - 50g polohrubé a 250g hladké. Z toho fakt 4 koláče lidi neudělají. Peču z 500g mouky a vychází to na 3 veliké. Když chci 4 kusy, násobím. Snad si to sem přijdou přečíst a nenapálí se, u tak dobrého koláče by byla škoda mu zkazit pověst.
A nakonec ten perník - vždy jsme koláč posypali PŘED pečením, pak se teprve přehnuly okraje a šel do trouby. A až vychladl, hojně se polil roztopeným máslem s trochou rumu. Máslo zatuhlo a udělalo na něm takovou krustičku. Dobrou chuť všem, kdo vyzkoušíte :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 7. 2022 07:53

:-)<3:yes::yes: moc pěkný a zajímavý recept i fotečka :yes::-K

RubyRom RubyRom

8. 7. 2022 20:14

mika59: moc děkuji Miládko :-K

mika59 mika59

8. 7. 2022 20:08

Parádní :yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, sůl, mléko, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, rum, máslo, vejce, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, šťáva citronová, perník strouhaný, máslo

TopRecepty.cz

Pajerský koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwzV