Škvarečky ze odřezků vepřového
Pomazánka z domácích škvarků patří k tomu, co zvláště mužští strávníci uvítají na čerstvém chlebu. Domácí příprava škvarků dá sice trochu práce, ale výsledek předčí všechna očekávání a strčí hravě do kapsy kupované produkty.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 196 kJ / 5 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,51 g |
Tuky | 511,23 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 651 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 0,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ze škvarků, které nám zbyly, můžeme udělat třeba škvarkovou pomazánku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2009 20:21
Sádlo (hřbetní, řemenové, apod.)se před škvařením nesolí, jen mírně podlije vodou. U nás se škvarky vybírají až zlatavé najednou a vymačkávají téměř do sucha lisem (podobný je na vařené brambory). Ještě horké sádlo naliju do zavařovaček a hned zavíčkuji. Takto vyškvařené sádlo vydrží i rok a ani nemusí být v lednici (v parném létě mám ve špajzu 20°C). A kdo má pomalý hrnec, zkuste škvařit v něm, jde to moc dobře a nic se nepálí. Výtěžnost je shodná, jen to trvá déle.
Ještě perlička - v roce 1984 jsme našli u dědy na schodech na půdu sádlák s datem 1969. Žádné zjevné známky pokažení jsme nenalezli, vonělo docela dobře, ale odvahu jsme neměli, tak jsme ho vyhodili.
10. 8. 2009 17:58
10. 8. 2009 17:22
To, co myslíš ty, jsou řekněme, hodně tučné "vepřové výpečky".
10. 8. 2009 17:12
10. 8. 2009 17:06
Klárce se omlouvám, samozřejmě nesoutěží. No ujelo mi to.
10. 8. 2009 16:57
10. 8. 2009 16:45
10. 8. 2009 16:29
Pokud někdo bude hledat recept na "domácí sádlo", tak tento to nebude. Jinak dobré, proč ne.
10. 8. 2009 16:19
10. 8. 2009 16:12
10. 8. 2009 16:01
10. 8. 2009 15:34
10. 8. 2009 15:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 21 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 1 minutou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 35 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 44 minutami
Koka buchta
Panova uvařila před 46 minutami
Moravský králík
Libotovska uvařil před 54 minutami
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 56 minutami
Hamburská vepřová kýta
Kamilana uvařila před 57 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 1 hodinou
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky s omáčkou
Vanish uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla skvareni veproveho sadla jak škvařit vepřové sádlo škvaření sádla s mlékem vepřové sádlo řemenové sádlo jak vyskvarit sadlo vepřové sádlo na škvaření škvaření sádla recept lis na škvarky škvaření sádla v domácí pekárně vepřové škvarky vyškvaření sádla jak vyškvařit vepřové sádlo domácí vepřové sádlo jak škvařit sádlo vepřove sadlo škvařeni krupičkovaté sádlo domácí vepřové škvarky pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla
Suroviny: maso vepřové, sádlo, sůl, voda, mléko
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
28 názorů