Cukeťák (cuketový bramborák) bez lepku, mléka a vajec
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 137 kJ / 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,31 g |
Tuky | 1,47 g |
Vláknina | 12,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,16 g |
Sacharidy | 52,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Cuketa a brambory by měly být v poměru 1:1 až 2:1 podle vašich preferencí. Já mám raději zeleninovější, někdo zase preferuje více brambor, protože výsledný cukeťák více připomíná bramborák.
Pokud chcete placky nadýchanější, přidejte do těsta 1/2 lžičky prášku do pečiva.
Placky je lepší smažit menší, snáz se pak otáčejí. Kdo má lívanečník, může smažit v něm.
Pokud se placky trhají a rozpadají, přidejte více cizrnové mouky.
Já smažím na velké nepřilnavé pánvi, kterou na první placku lehce vymažu olejem. Po otočení a na další placky už olej není třeba. Některé materiály je ale třeba alespoň tenkou vrstvou namazat před každou plackou.
Další bezlepkové a veganské recepty najdete na mém blogu www.varimbezlepkumlekavajec.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Suroviny: cuketa, brambory, česnek, majoránka, kmín celý, sůl, mouka cizrnová, olej, cibulka jarní, majoránka, chilli paprika čerstvá, prášek do pečiva
Cukeťák (cuketový bramborák) bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mKNp
0 názorů