Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček

Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i v létě, za studena, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba, spolu s pikantním zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

11. 1. 2022 17:27

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 889 kJ / 3 320 kcal
Bílkoviny147,24 g
Tuky297,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 601 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na nařezání kůže jsou dvě finty. Buď bůček na chvíli vložíme do mrazáku a na ztuhlém uděláme zářezy, nebo zářezy uděláme až po půl hodině pečení, to už je povrch také ztuhlý. Na obojí musíme mít hodně ostrý nůž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 9. 2023 20:54

Gregusa: Ty finty jsou :yes:, určitě to někomu pomůže. :-K

Gregusa Gregusa

16. 9. 2023 11:38

Merylas (moderátorka): Děkuji za vyzkoušení a fotku. :-K Na tu mřížku jsou ty finty jak jsem psal v poznámce. Když je povrch dostatečně tuhý a nůž dostatečně velký a hlavně ostrý jde mřížka udělat snadno.:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 9. 2023 09:13

Bůček občas taky upeču, poslední dobou hodně na pečení používám remosku. Místo čerstvého česneku se dá použít i česneková pasta, dělávám si z části česneku domácí. Obdivuji tu mřížku, je nakrájená jako podle pravítka. :-):yes: V tom zase tak pečlivá nejsem. :-) Dovolila jsem si přidat foto a recept jsem i ohodnotila. :-K

Gregusa Gregusa

25. 1. 2023 12:56

Marie Svarcova: tady máte ještě jinou klasiku. :-K Vložím Vám sem jak popisuje úpravu bůčku Magdalena Dobromila Retigová ve své kuchařce z roku 1881, ona však tehdy bůček popisovala jako část masa okolo ledviny, viz recept::-D

Vepřová ledvina.
Pěkný vepřový kus od ledviny se vypere, nasolí, trochu kmínem posype, vrchní stranou, totiž kůží položí se na pekáč, podleje se trochou vody a nechá se tak dlouho na té straně péci, až je kůže měkká, pak se obrátí, kůže se ostrým nožem na kostky nakrájí, solí trochu popráší a nechá se při hezky prudkém ohni dopéci, aby kůrčičky hodně zkřehly. <3

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 1. 2022 16:06

:-)<3 klasika nikdy nezklame - skvělé <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: bůček vepřový, cibule, česnek, sůl, kmín celý, voda

TopRecepty.cz

Pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zVgq