Perníčky podle Mišky Kuličky
Milujete pečení medových perníčků? Ta vůně je naprosto úžasná a vždy navodí vzpomínky na dětství a Vánoce. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkoučké, pokud je nepřepečete, voňavé a nikdy jich není dost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 961 kJ / 4 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,82 g |
Tuky | 116,78 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 763,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
* Pokud nemáte nebo nechcete použít žitnou mouku, klidně ji nahraďte obyčejnou hladkou pšeničnou nebo třeba pohankovou.
* Perníčky skladuji v plastových vzduchotěsných dozách. Jsou hned měkké, ale časem mohou tvrdnout, nebo se podaří příliš upéct. Ale nebojte, stačí přidat jablíčko a perníčky změknou.
* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2023 22:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 2 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 5 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak upéct perník na strouhání. Používá se k posypání, dochucování a zahušťování pokrmů
Jak na lesklé perníčky: Potřením perníčky nejen zkrásní a vyniknou, ale také se budou lépe zdobit polevou
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná, cukr moučkový, máslo, med, vejce, koření do perníku, soda jedlá
Perníčky podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOmR
1 názor