Zázvorky podle mojí babičky
Toto tradiční cukroví s vůní zázvoru a lehce pikantní chutí je třeba nechat dlouho odležet, aby bylo dobré a měkké. Pokud si ale počkáte, určitě si nevšední chuť tohoto cukroví oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 912 kJ / 2 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,88 g |
Tuky | 76,63 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 793 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 418,59 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zázvorky bývají tvrdé, proto se pečou alespoň 3 týdny před Vánoci. Je dobré dát je do dózy s víkem a mezi ně dát jablko, zaručeně změknou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 44 minutami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 6 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 7 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 9 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 9 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 12 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 13 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 13 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit zázvorky: Poradíme postup i dobu, po kterou musí do Vánoc odpočívat
Kalendář vánočního pečení: Do čeho se pustit v druhé polovině listopadu? Pečeme zázvorky, perníčky a klasickou štolu
Holka u plotny peče: Rychlý perník na plech se skořicí a povidly je neskutečně vláčný díky jedné surovině
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, mléko, zázvor, prášek do pečiva
Zázvorky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXly
0 názorů