Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové škvařené sádlo

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 10. 2021 17:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie56 519 kJ / 13 508 kcal
Bílkoviny31,70 g
Tuky1 485,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 50 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Někdo pak ještě škvarečky před uskladněním prosoluje, ale to já nedělám, protože škvarečky používám i jako pamlsek pro pejsky a zbytek stejně brzy zpracuji, třeba na škvarkové placky. Recept na ně jsem sem už dříve vložil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gregusa Gregusa

2. 11. 2021 12:05

magdalenka: nemusí se už podlévat, stačí ta voda co ulpěla na sádle. Také se mi neosvědčilo přidávání mléka do žhavého sádla. Ta troška mléka co ulpí na kostkách sádla na začátku, úplně stačí ke zbarvení škvarků při pozvolném škvaření. Když už se mi zdá, že jsou pěkně vybarvené, vyndám jen pár škvarečků, rozkrojím jestli jsou hotové a škvaření zpravidla ukončím. Nemusím hlídat a odhadovat, kdy přidat tu trochu mléka. Asi tak.

magdalenka magdalenka

2. 11. 2021 09:17

Prosím, aký zmysel má voda a mlieko v hrnci, keď ich pred škvarením vylejeme? Ja pri škvarení masti dávam na dno trochu vody a mlieko až ku koncu - po troche, vzkypí.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: sádlo vepřové, mléko, voda

TopRecepty.cz

Vepřové škvařené sádlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2kL