Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

6. 4. 2021 09:05

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie9 809 kJ / 2 344 kcal
Bílkoviny221,99 g
Tuky28,61 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 903 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,21 g
Sacharidy292,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Katsu je klasické japonské jídlo, (které se snadno dělá jako náš řízek), podávané s rýží a přelité omáčkou.

Kuřecí katsu má své jméno od katsuretsu, což v japonštině znamená kotleta. Styl Katsu je forma vaření, která zahrnuje smažené kotlety a jiné maso nebo mořské plody, obalené v panko strouhance.

Panko strouhanku vyrobíme snadno z bílého toustového chleba bez kůrek. Nahrubo krajíčky nastrouháme,

usušíme na pečícím papíru cca 3 minuty v předehřáté troubě na 150° C a necháme vychladnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 4. 2021 17:04

Eja57: :-) díky za komentář:-K hezký zbytek dne

Eja57 Eja57

6. 4. 2021 16:57

Jen bych zdůraznila strouhani toastoveho chleba na okurkovém struhadle. Princip panko je tvar slzy, nenasakuje tolik tuku jako klasická strouhanka.

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 4. 2021 10:37

casino: :-) děkuji za komentář 1) rádo se stalo a potěšilo mě to:-), 2) je to poskládané z řízečků bez špiček ;-) 3) já jsem zvyklá na tu špejli, panko strouhanka se mi tam pak připaluje - dělejte jak Vám vyhovuje asi je to jedno .:-K Hezký den

casino casino

6. 4. 2021 09:42

Dozvěděl jsem se některé nové drobnosti, díky :-K
***
"...získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa"
Ale obrázek s tímto patrně nekoresponduje... :-)
***
"... olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky)
Když už mám po ruce strouhanku, tak dám špetičku do oleje a také se dělají bublinky když je olej dostatečně vřelý ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: prsa kuřecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, tonkats, kečup sladký, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice dijonská, mirin, víno

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPjL