Kynuté jidáše
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do různých uzlů připomínajících stočený provaz, tedy zradu Jidáše, proto ten název.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 199 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,15 g |
Tuky | 135,02 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 560,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji si připravit všechny suroviny z lednice na den před pečením do pokojové teploty, aby těsto co nejlépe vykynulo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 14 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 34 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 56 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Suroviny: droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mandle mleté, mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice
Kynuté jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Lg
0 názorů