Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb se sezamovými a lněnými semínky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy cca 14 hodin a klidně raději i více

cca 14 hodin a klidně raději i více

30. 3. 2021 22:00

Suroviny

Porce: 1 bochník

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 201 kJ / 2 438 kcal
Bílkoviny74,00 g
Tuky41,80 g
Vláknina25,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy428,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na internetu je spousta návodů, tak jsem to dle možností svojí kuchyně také dala nějak dohromady a musela se samozřejmě pochlubit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 4. 2021 11:14

Zeptám se od konce receptu :-) co znamená vaše poznámka: Čím déle necháte kynout, tím v něm bude měkčí.
A k receptu - nevím, jak dlouho pečete a kolik chlebů máte za sebou, ale dáte sem recept na chléb, ve kterém je na 500 g mouky 2 lžíce (tj. 40 g) cukru...a soli - kolik je třeba:-? Těsto na chleba většinou cukr nepotřebuje, a množství soli by naopak mělo být dáno přesně. Na 500 g mouky 8-10 g soli.
Vodu na zadělání stačí dát vlažnou, není třeba ji ohřívat na kamnech, to ji spíš přehřejete a kvasinky spaříte. Celá kostka droždí na 500 g mouky je příšerně moc, stačila by 1/4 (10 g). Navíc těsto necháváte kynout přes noc, to by do něj stačilo 3-4 g čerstvého droždí, ne 42 g. Bude velice překynuté.
Dále píšete - Těsto na chleba je na rozdíl od ostatních kynutých těst trochu řidší a lepí. Takže kdyby se mu nechtělo, přilijte kapku vody. - Vaše těsto z 500 g mouky a 400 g vody bych nechtěla tvarovat, to skoro poteče, zvlášť, když bude po tolika hodinách překynuté, s povoleným lepkem.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, droždí sušené, voda, cukr, sůl, kmín celý, semínka sezamová, semínka lněná

TopRecepty.cz

Domácí chléb se sezamovými a lněnými semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xR1z