Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Normandská jelítka

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 3. 2021 13:19

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie564 kJ / 135 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky14,85 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Francouzská kuchyně.

Černá jelítka jsou ve Francii tradiční vánoční pokrm a jsou často upravována právě tímto způsobem. Francii jsem navštívila, ale jelítko jsem tam neměla, proto nevím, jestli se chuťově od těch našich liší. Vím ale, že by měla být žemlová, která se mi ale nepodařilo sehnat. Je to trochu překvapivá, ale velice dobrá kombinace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

16. 3. 2021 14:27

yanull: Jani, přesně tak, to jablko sebere tučnost a jelítko odlehčí. Děkuju a snad Ti bude chutnat:-8

yanull yanull

16. 3. 2021 14:15

Jelítko mám v mrazáku, dokonce žemlové, tak ho v této úpravě zkusím. Možná to jablko se tam dává, aby trochu stáhlo jeho tučnost? Ale třeba je to i z jiného důvodu, pro tu netradiční chuť ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: jelito, jablko zelené, sádlo

TopRecepty.cz

Normandská jelítka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLRw