Babiččin barevný sulc
I když řada lidí kolenem opovrhuje, jde o jednu z nejchutnějších částí prasete vůbec. Maso z něj má krátká vlákna bohatě prorostlá kolagenem, takže je úžasně šťavnaté. Vhodné je nejen na ovar či pečení v celku, ale také pro přípravu sulcu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 374 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,41 g |
Tuky | 1,74 g |
Vláknina | 35,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 52,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace z časopisu Chvilka v kuchyni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2021 13:02
1974andrea: Nase babicky (lepe receno tedy ta moje) take z vyvaru tuk neodstranovala, ale melo to svuj ucel. Pri tom velkem mnozstvi "vyrobeneho" sulcu se pod sadlem dobre uchoval a ve studene spizi dele vydrzel.
Osobne tez necham vyvar vystydnout a sadlo seberu a to tedy nejen pri priprave sulcu, "odmastuji" i vyvar na polevku
Osobne tez necham vyvar vystydnout a sadlo seberu a to tedy nejen pri priprave sulcu, "odmastuji" i vyvar na polevku
8. 3. 2021 12:27
Když připravuju sulc, vždycky nechám vývar i s namletými kůžemi ztuhnout a seberu tuk, který se nahoře usadí. Sulc pak není tak mastný a není na něm vrstva sádla.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Aspik a sulc: Ovoce, zelenina, ryby nebo maso zalité aspikem vypadají jako zatavené do skla
7 receptů na bábovku pro všední i sváteční den. Přehled jednoduchých postupů, které podle video návodu hravě zvládne i začátečník
Další recepty
Suroviny: koleno vepřové, nožička vepřová, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, cibule, hrášek mražený, mrkev, celer, ocet, pepř mletý, cibule červená
Babiččin barevný sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gwJ9
2 názory