Domácí rohliky
Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo, než jsou klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to hravě zvládne začátečník. Upečte si s námi poctivé, křupavé a voňavé rohlíčky, které budete muset schovat, aby stihly vystydnout.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 12 936 kJ / 3 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,75 g |
Tuky | 41,79 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 566,96 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2012 12:38
Tenhle recept neni dobry, priliz mnoho kvasnic, rohliky meli pahut po kvasnicich. Vubec nechutnaly jako rohliky ale jako housky.Misto mlika bych dal vodu a misto masla olej, drozdi ubrat o polovinu pak by meli bejt dobry. Kdyz tpo rolujete tak ruzek navlhcete vodou, nebude se vam odlepovat. Jinak 5 mm tlusty testo , je moc tlusty. Udelejte tenci a nechte srolovane knedliky poradne vykynout.
2. 8. 2012 18:52
super díky
29. 7. 2012 10:22
Tak dnes jsem vyzkoušela a rohlíčky jsou prostě úžasnýNejlepší recept a nejlepší těstíčko
22. 6. 2012 13:47
Beyb: Může, já jsem to dělal ze sušného droždí a byly báječné...
6. 6. 2012 12:32
zdravim:) chtela bych se zeptat jestly drozdi muze byt susene...mate stim nekdo zkusenosti..? bydlim v Anglii a cerstve tady nemaji:(
17. 1. 2012 17:54
Smím se zeptat - je lepší je péct v troubě spodní+horní ohřev nebo horkovzduchem? Mám zkušenost jen s tím spodní+horní, u horkovzduchu se teploty asi i mění že?
3. 1. 2012 14:19
Jana :): ještě k tomu tvrdšímu rohlíku - rohlíky (a další malé pečivo) by se měly péct na vyšší teplotu (třeba i 220°C) a kratší dobu. Rohlíkům stačívá tak 10-15 minut, podle velikosti a podle druhu mouky, z jaké jsou. Pokud je pečete déle, jsou pak vysušenější a tvrdší.
3. 1. 2012 14:04
cathleen:nene, nerozvinovaly se mi, ale byly takove jakoby tenke, tudiz tvrdsi, ale dalsi plech uz jsem to napravila, ale na tom sypani moukou pri valeni neco bude a dekuji za radu :)
3. 1. 2012 13:57
Jana :): Jani, nejsem autor, ale zkuste příště při vyvalování rohlíků těsto méně posypávat - ono to rádo po mouce "klouže" a špatně se svinuje. A hotové, svinuté rohlíky ještě dlaní rozválejte na delší (a tenčí) - i přesto bude rohlíkové vinutí pěkně vidět a rohlík se vám při pečení nebude rozvinovat
3. 1. 2012 13:48
Tak jsem je dneska vyzkousela, testo perfektne vykynulo, nelepilo se, jenze estetika rohlicku stala za prd ale nevzdavam se a ty Vase jsou uzasne, fakt k nakousnuti, taktze se budu snazit se jim po par pokusech aspon priblizit diky za recept
3. 10. 2011 13:39
Dnes jsem pekla a jsou opravdu výborné
22. 9. 2011 12:49
vcera som nahodou objavila tento recept a povedala som si, ze ho musim rovno vyskusat Rohliky boli skvele len ten moj dizajn nic moc.... Nabuduce prepracujem, skusim do nich zamotat aj parok a tak zapiect. Inak ako som ich vytiahla z rury, zahadne mi zmizli rovno 4 kusky a omrvinky viedli k ostatnym clenom domacnosti
12. 8. 2011 19:29
Rohlíky jsem dělal rovnou ze dvou dávek, povedly se super. Příště budu sice muset trošku zamakat na vzhledu, ale jinak jsem spokojený. Pekl jsem to cca 10 minut na 200 °C, pak jsem to na 20 minut ztlumil zhruba na 150 °C. Sypal jsem je mákem .
4. 2. 2011 19:32
Tak prave jsem dokoncila rohliky a jsou super!Kdybych vedela,ze to dopadne tak dobre,udelala bych dvojitou davku.No nic,tak dalsi budu delat zitra.Moc dekuji za recept a vsem doporucuji!!!Ja misto rohliku delala sneky,je to taky velice jednoduche.
31. 1. 2011 13:42
Včera jsem poprvé zkusila upéct rohlíky. Zadělala jsem je přesně podle Vašeho receptu, ale v domácí pekárně. A povedly se bez problému. Těsto bylo krásný, dobře se s ním pracovalo a hotové rohlíčky chutnaly celé rodině. Dokonce jsem je stačila vyfotit, snad někdy přidám i fotky. Zatím alespoň bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 33 minutami
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 2 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 38 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 48 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno tvarovat a péct rohlíky. Domácí mohou být lepší než od pekaře
Vynikající houskové knedlíky: Nejdůležitější je pečivo a podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se vám určitě povedou
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek
Další recepty
Tématické fráze: domácí rohlíky pečené v troubě recept pivní rohlíky pečení domácích rohlíků rohlik recept těsto na rohlíky v domácí pekárně těsto na rohlíky recept na rohlíky v troubě tukový rohlík recept domácí rohlíčky krupave slane pivni rohliky peceni rohliku nejlepší těsto na rohlíky pecene rohliky jak upéct rohlík kynuté těsto na rohlíky tukovy rohlik rohlik rohliky bez drozdi pivní rohlík recept rohlík
Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, mléko, kvasnice, cukr písek, sůl, máslo, vejce, sůl, kmín celý, mouka hladká, tuk
Domácí rohliky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8D
79 názorů