Krkonošská pikantní povidla
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 33 346 kJ / 7 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,33 g |
Tuky | 19,93 g |
Vláknina | 194,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 803,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyhle povidla vydrží neskutečně dlouho. Ještě ukážu na foce - to je sklenice z roku 1999! kterou maminka zapomněla ve sklepě a je báječně pikantní
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 21:07
jo .. děláváme bez rajčat .. letos jsme zkusily takto ... tak jsem zvědavá .. ještě jsme nenačali ...
2. 6. 2010 05:40
Dělám jenom jablka, hrušky a švestky. Zkusím to i s rajčaty, jestli budou zatím to vypadá ž e jich bude jenom pár z fóliáku.
6. 8. 2009 15:10
Díky
5. 8. 2009 19:01
suzanna - yvpařené sklenice - naleju do nich vařící vodu a vyleju. Zahřejou se a neprasknou, když do nich naleješ cokoli horkého, už jsem to opravila na srozumitelnější způsob
5. 8. 2009 15:48
Taky mam dotaz co to jsou vyparene sklenice?
5. 8. 2009 13:05
Navinulá jablka - taková lehce nakyslá, ale s převahou sladší chuti, sladkokyselá, ale zas cítíš i tu kyselost - to jsem ti pomohla, co? . Prostě se ti musej v puse sbíhat sliny, když do jablka kousneš a nepřestaneš, dokud ho nesníš
5. 8. 2009 12:55
No, to jo, to by se mi líbilo, jen prosím tě, řekni neznalému, co jsou to navinulá jablka? To jsem vám ale dala tip, co?! Ale to je fajn, povidla se vždycky hodí tady mít Něco mám ve sklepě ze švestek, ale nechce se mi tady fotit sklenka s povidly, když nemůžu nafotit postup.
5. 8. 2009 12:44
spagetka - já jsem si to myslela, že to asi nebude tak nutné
5. 8. 2009 12:32
Maris - upřímně - já je neloupu , napsala jsem přesný postup podle mé kuchařky, ale taky je neloupu. Myslím, že jak říkáš, stejně to pasírujeme
5. 8. 2009 12:29
To je moc zajímavý recept. Musí se ty švestky loupat, když se to potom pasíruje ?
5. 8. 2009 12:25
Vím, že je tu podobný recept na Jihočeská povidla, ale tenhle je přece jen malinko odlišný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 35 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 5 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 26 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: povidla z jablek krkonošská kuchařka povidla z hrušek povidla z jablek a hrusek povidla ze švestek a jablek povidla recept povidla ze sušených hrušek hrušky povidla jablka na rozvaření navinulá jablka povidla jabko a hruška hrušková povidla recept pikantní švestky povidla jablka povidla ze sušených jablek povidla jablka hrušky povidla rozvareni hrusek povidla z neloupaných hrušek povidla z hrušek a jablek
Suroviny: jablko, hruška, švestky, rajče, cukr krystal
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
11 názorů