Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 8. 2009 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 926 kJ / 4 524 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky8,04 g
Vláknina85,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy926,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mamukes

9. 8. 2010 06:30

čaj jde i z kompotů a je výborný:-p

i.šv.

6. 8. 2010 08:22

Výborný recept,znám již déle,ale ráda bych místo části cukru dala med,nezkoušel jste někdo tuto variantu a s jakým výsledkem?
Díky za případnou radu.:-O

Iness Iness

29. 6. 2010 10:45

Dana:Tak já s tím bohužel zkušenosti nemám...

Dana

29. 6. 2010 09:53

Musím uznat, že tento čaj je výborný nápad.Myslíte, že by šel udělat i v Pomalém hrnci?

Lucasinka Lucasinka

1. 6. 2010 10:45

vyborny napad hodny bodiku...caj musi byt uzasny, jen z te predstavy se mi sbihaji sliny :-K:yes:

Jarka.B Jarka.B

1. 6. 2010 10:26

Tak tuhle dobrůtku taky dělám, je to fajn , zkoušet kombinovat různé ovoce, ale nejvíc mi chutná když je v základu červený rybíz a k tomu další druhy ovoce.Je mnamka:yes::-):-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 3. 2010 11:32

Midlo,to byl od Vás pěkný nápad dát to na kamna:yes:A věřím,že to byla vůně lákavá po celém domě.Už se těším,že letos budu na to myslet a udělám si taky na zimu.:-K

Midla

10. 3. 2010 11:28

Letos jsme ho dělali z jeřabin (červených i černých). Jen jsme je na plechu nechali pár dnů na akumulačkách s trochou cukru, občas promíchali. K čaji pak přidám hřebíček, skořici nebo vanilku, na dno hrníčku trochu rumlíčka... To byla pohoda v zimě. Tím sušením na kamnech je to i energeticky nenáročné. Jen musely být chvíli v mrazáku.

Bagina

23. 1. 2010 13:22

Výborný nápad posílám bodík:-)

cardanka

26. 12. 2009 10:07

Iness velké díky za tento receptík:-K, již dávno jsem o něm jen slyšela a mrzelo mě:-(, že recept nemám, až přijde ten "pravý" čas vyzkouším, ukládám a posílám bodík:yes::-)

Iness Iness

20. 12. 2009 18:49

Ano přesně tak, v zimním mrazivém čase je nejvděčnější. Zavoní, zahřeje a malinko zasytí;-).

ivulinka ivulinka

20. 12. 2009 14:57

Už jsem taky udělala. Dala jsem zmrazené borůvky, pomeranče, jablka, jeden olopaný citron a kompot z ringlí i se šťávou, k tomu badyám, skořici a hřebíček. No nemá to chybu, ikdyž to mám zatím jen ve sklenicích. Teď už jen stačí přijít vymrznutý ze zimní procházky a zalít horkou vodou.:-)

Zdenka1

5. 12. 2009 18:09

Dělala jsem z jablek a hrušek. Jiné ovoce jsem tehdy neměla po ruce. Ideální na dlouhé zimní večery. Bodík si tento recept jistě zaslouží.:yes:

Vendulák

23. 11. 2009 18:10

Čaj jsem včera poprvé ochutnala u kamarádky a byla jsem unešená! :-8 Škoda že jsem na něj nenatrefila v sezóně ovoce :-(. Ale těším se že příští rok si ho uděláme :-) :yes:

Iness Iness

22. 11. 2009 10:42

Česká ženská si umí poradit:-DJá tento ovocný čaj taky miluju a hlavně je zdraví.Člověk nikdy neví co do toho kupovaného čaje dávají...:-p

1 10 11 12 13 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj

Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum

TopRecepty.cz

Pečený čaj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrN7