Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky II

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

27. 5. 2021 22:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Mám jednu zajímavost, asi se budete divit, jak si představovala Magdalena Dobromila Rettigová španělské ptáčky. :-)

Přikládám recept z její kuchařky z roku 1881:

Španělské ptáčky

Usekej drobně 1/2 kila vepřového masa, dej je na mísu, vraz do něho dvě celá vejce, přilej půl koflíka sladké smetany a dej k tomu strouhané žemličky tolik, mnoho-li jest potřebí, aby to dobře pohromadě drželo, dej k tomu citronové kůry, nové koření, hřebíček a dobře to osol. Nech napolovic uvařit zelnou hlávku, rozebeř lístky, a zaobal do nich té sekaniny tolik, co se do každého vejde, pak je nitkou pěkně obvaž, aby se nerozvinuly, a nech je v rozpáleném másle vysmažit; potom odvaž nitky, narovnej to do kastrolku, polej to sladkou smetanou u nech to v troubě vypeci; pak to dej na stůl buď tak s kastrolem nebo na míse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: hovězí zadní, párky, slanina, okurky sterilované, vejce, cibule, hořčice plnotučná, sůl, pepř, sádlo, petrželka, mouka hladká

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yqwW