Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková vepřová roláda s česnekem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 5. 2021 18:11

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 406 kJ / 3 204 kcal
Bílkoviny236,37 g
Tuky164,91 g
Vláknina14,05 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 4,81 g
Sůl11,73 g
Sacharidy186,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rybarka007 rybarka007

1. 6. 2021 14:53

hospodyne: Zní to velmi dobře. Moc děkuji za vyčerpávající popis.

rybarka007 rybarka007

1. 6. 2021 14:51

Měla jsem dnes na tento způsob závitky z krkovice.:yes:Určitě se k této variantě budu vracet. Díky za receptík 8-(

hospodyne

1. 6. 2021 14:06

:-Krybarka007: dávám 20g soli na kilo masa. Sůl zásadně vážím . Pokud solím plátky, všechny rozložím na vále, lehce naklepu / třeba jen rukou/ a postupně solím do spotřebování. Vložím v nějaké přijatelné formaci do vak. sáčku a zavakuuji. Maso např. na uzení se obecně nakládá na cca 4-5 týdnů, takže i takto kuchyňsky opracované maso by mělo tolik vydržet, Já ho použiji během 2-3 týdnů podle potřeby. Protože nemáme moc rádi kotletu, dřív jsme ji z větší části rozdali, nasolená a naležená zůstane po přípravě šťavnatá a s výhodou se dá použít na minutky. Dřív nám z ní moc nechutnaly ani řízky.:-):-

rybarka007 rybarka007

1. 6. 2021 13:13

hospodyne: Prosím můžu se zeptat jak dlouho se dá takto upravené maso uchovávat a jaký je poměr soli?Pokud vás to nebude obtěžovat ,díky předem moc za odpověď.

maris maris

25. 5. 2021 18:49

hospodyne: děkuju za vysvětlení;-):-K

hospodyne

25. 5. 2021 18:45

:-Kmaris: rozřezala jsem si špalek kýty na plát, nasolila a zavakuovala. Solím a vakuuji i kýtu nakrájenou na řízky, krkovici na plátky - hlavně po zabíjačce. Používám normální kuchyňskou sůl. Nemusíme moc mražené maso, i tak je ho dost. Za starých časů na Slovácku se nasolené plátky masa uchovávaly pod sádlem. Ale už nevím, jak dlouho vydrželo.

maris maris

25. 5. 2021 15:49

hospodyne: že mě to hned nenapadlo:-) mě trochu zmátlo jak píšeš, že maso bylo růžové - tak jsem přemýšlela od čeho, napadla mě jen řeznická sůl a ta to určitě nebyla;-):-)

maris maris

25. 5. 2021 15:04

Simona Skolakova: no jasně, určitě :-D děkuju:-)

hospodyne

25. 5. 2021 15:03

:-Kmaris: ano, medvědí česnek:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 5. 2021 14:34

maris: Majko není to medvědí česnek?;-)

maris maris

25. 5. 2021 13:58

hospodyne: jsem trochu mimo - co jsou lístky m.č. ?;-):-)

hospodyne

25. 5. 2021 12:57

:-KUpečeno, napůl snědeno, nádobí v myčce:-D Pekla jsem z asi týden naložené kýty, proložila jsem i lístky m.č. Je to šťavnaté, růžové a moc chutné:yes::yes:

RubyRom RubyRom

25. 5. 2021 09:00

Marie Svarcova: Děkuji

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 5. 2021 08:15

:yes::yes:: <3 to vypadá velmi dobře a určitě tak i chutná, :-K

RubyRom RubyRom

24. 5. 2021 19:35

hospodyne: Moc děkuji:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: pečeně vepřová, pepř, česnek, hořčice, slanina anglická, bylinky, chléb toustový, mléko, máslo, petrželka, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Bylinková vepřová roláda s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0wYv